Navijači Legije ostali van stadiona

Neredi u Birminghamu, stradali policajci

Neredi se nisu dogodili na stadionu, već ispred samog stadiona, na parkiralištu Villa Parka gdje su bili okupljeni navijači Legije pod nadzorom policije. Na policiju su bacane baklje, rakete, razni tvrdi predmeti.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2023. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni ovo gostovanje navijača Legije nije moglo proći bez problema. U Mostaru ih nije bilo, ali su zato u Birminghamu napravili dosta problema ljudima iz osiguranja, policajcima. Neredi se nisu dogodili na stadionu, već ispred samog stadiona, na parkiralištu Villa Parka gdje su bili okupljeni navijači Legije pod nadzorom policije. Na policiju su bacane baklje, rakete, razni tvrdi predmeti.

Utakmica je počela prema planu, ali je tribina rezervirana za poljske navijače ostala prazna. U priopćenju je policija iz Birminghama objasnila da nije mogla "pustiti navijače gostujućeg kluba na stadion nakon nereda vani". Dok su se operacije snaga reda nastavile do večeri, prvotno izvješće pokazuje da su tri policajca ozlijeđena. Manje od 1000 mjesta bilo je rezervirano za ovu utakmicu za navijače Legije iz Varšave.

Video: Neredi u blizini stadiona 

Prema informacijama koje dolaze iz Londona, na licu mjesta se našlo puno više navijača Legije nego što je bilo rezervirano ulaznica za goste. Prvo je spominjala brojka od 1700 ulaznica za goste, a onda je ista smanjenja na manje od 1000. Nezvanično, Legiju je u Londonu pratilo skoro 2000 navijača i problemi ispred stadiona su nastali upravo zbog smanjenja broja ulaznica.

Kopirati
Drag cursor here to close