"Mali" su iskoristili svoju priliku

Servette, Sturm, Molde u osmini finala

Davne 1967. godine ekipa Servettea je igrala četvrtfinale Kupa Kupova. Isti rezultat je ponovljen 1979. godine, a onda su došle godine pretkola. Sve do ove sezone.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2024. u 00:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog četvrtka smo u Konferencijskoj ligi bili svjedoci nečega što se baš često ne događa u europskim kupovima. Ukupno je odigrano sedam utakmica, niti u jednoj nisu slavili domaćini. Plasman dalje  su izborili Molde, Servette, Union Saint-Gilloise. 

Iako su nakon prvih utakmica imali relativno pristojne rezultate, eliminiranu su Bodø/Glimt i Eintracht iz Frankfurta.

Bodø/Glimt je u prvoj utakmici ispustio velikih 2:0, u drugoj je Ajax slavio nakon produžetaka. Uz dosta sreće. U 34. minuti su dupli pas odigrali Brobbey i Berghuis, ovaj drugi je bio strijelac, efektno je pogodio, domaći su izgubili loptu nakon auta.

Prije toga domaćini su imali svoje prilike. I prosto je nemoguće kako ranije nisu stigli do gola. Šutalo je u 48. minuti zaradio crveni karton, pa je domaćin imao igrača više i daleko bolje je stajao na terenu.  U situaciji s čovjekom više dva puta se tresao okvir gola, spašavali su se gosti kako su mogli, a onda je Grønbæk isključen.

Veznjak Norvežana je prvo u 57. minuti dobio nepotreban žuti karton zbog rasprave, a onda u 65. i drugi žuti nakon prekršaja. Ipak, u 83. minuti Patrick Berg je pogodio za 1:1. Utakmica je otišla u produžetke, tamo je opet Bodø/Glimt bio bolji.

Domaćini imaju za čime da žale posebno ako se prisjete prilike koju je propustio Žugelj. Opet je Bodø/Glimt kažnjen na surov način. Nakon kornera u 114. minuti, Kenneth Taylor nije najbolje zahvatio loptu, ali je ona prevarila Hauga. Na kraju je u 119. minuti Sørensen sjajno šutirao, ali je prečka bila saveznik Ajaxa. Tahirović je igrao do 112. minute. 

Ako već svoje prilike nije iskoristio Bodø/Glimt, jeste drugi predstavnik Norveške, Molde. Molde jeste na svom terenu savladao Legiju, ali na kraju 3:2, iako je nakon pola sata igre bile 3:0. Ovaj put su gosti bili neumoljivi. Fredrik Gulbrandsen je opet bio nezaustavljiv, dva puta se upisao u strijelce. Legia ovaj put nije imala šanse, na kraju je završilo 0:3, Hestad je dodao jedan gol za veliki uspjeh kluba iz Norveške. Gulbrandsen je u dvije utakmice postigao četiri gola. 

Union Saint-Gilloise je eliminirao Eintracht, Cameron Puertas i Eckert Ayensa su osigurali veliku prednost gostima. Eintracht se krenuo vraćati preko Dina Ebimbea, ali je bilo prekasno.

Davne 1967. godine ekipa Servettea je igrala četvrtfinale Kupa Kupova. Isti rezultat je ponovljen 1979. godine, a onda su došle godine pretkola. Sve do ove sezone. Ludogorets je imao 0:0 iz prve utakmice, ali na domaćem terenu nije mogao do pobjede. Ekipa Miroslava Stevanovića je došla do ranog gola, Francuz Cognat je pogodio za 0:1.

Prednost koju su gosti sačuvali do kraja. Stevanović je odigrao cijelu utakmicu. Sturm je također u osmini finala, za svaki slučaj je Slovan savladan i u Bratislavi 1:0, dok je istim rezultatom završio susret Olympiakosa i Ferencvarosa. El Kaabi je realizirao jedanaesterac u finišu prvog dijela. Kenan Kodro je igrao prvih 45 minuta, Čivić je izašao u 67. minuti.

Nositelji u ždrijebu će biti Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahçe, dok su s druge strane Ajax, Dinamo Zagreb, Servette, Molde, Sturm, Union Saint-Gilloise, Olympiakos, Maccabi Haifa.

Kopirati
Drag cursor here to close