Dvostruki strijelac

VIDEO I Krunić: Odigrali smo momački

"Ovo je prva utakmica, bilo je bitno da pobijedimo i naravno da ciljamo na najviši plasman u grupi", rekao je Krunić nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 01:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rade Krunić je do susreta sa Islandom u drese reprezentacije postigao dva gola. Jedan je bio protiv Armenije, drugi u susretu protiv
Sjeverne Irske. I situaciji kada u postavi nije bilo Džeke, Kolašinca, Rade je preuzeo palicu jednog od najiskusnijih. Iako nije klasični napadač, Krunić se protiv Islanda istako kao dvostruki strijelac.

Video: BiH - Island 

"Sigurno da su nam ta tri boda bila najbitnija i naravno da su nam nedostajali naši standardni reprezentativci koji u većini slučajeva igraju u prvih 11. Odigrali smo jednu momačku utakmicu. Ovo je prva utakmica, bilo je bitno da pobijedimo i naravno da ciljamo na najviši plasman u grupi", rekao je Krunić nakon utakmice, pa je dodao:

"Svi koji smo igrali možemo biti prvo ime utakmice jer smo borbenošću to i zaslužili, ali ekipa je doprinijela tome i svi zajedno smo uspjeli da pobijedimo".

"Za nas je pozitivan taj rezultat Slovačke i Luksemburga. Vjerovatno je Slovacima moral sada pao, ali protiv nas će ići na sve ili ništa, no ako budemo kao danas, ne trebamo da se brinemo", dodao je veznjak Milana.

Kopirati
Drag cursor here to close