O Stevanoviću, formaciji, Slovačkoj...

Hadžibegić: Ozljede su me natjerale da igramo ono što smo igrali

Stevanović nije ispao iz tima, to je bila moja vizija i rizik i dobro je ispalo. Objasnio sam mu sve, ljudski je i da je ljut i ako budem mogao, više nikad neću pozvati 25 igrača kako sebe ne bih dovodio u ovu situaciju", istakao je Hadžibegić.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 00:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Start kakav je realno malo tko očekivao. Trijumf protiv Islanda, uvjerljiv, utakmica odlučena nakon 63 minute. Otvaranje kakvo je Hadžibegić mogao samo poželjeti. U situaciji kada je ostao bez Kolašinca, Džeke, kada se situacija zakomplicirala sa Stevanovićem.

Odlučio se izbornik za formaciju 3-5-2 i pogodio je u potpunosti. Gazibegović i Dedić su odradili dobar posao po bokovima prema naprijed, Krunić je bio taj igrač, odmah tu iza Demirovića i Prevljaka, na kraju dvostruki strijelac. Nakon utakmice, Hadžibegić je objasnio novonastalu situaciju sa Stevanovićem. Definitivno se nije radilo o nekoj ozljedi.

"Tu su i ozljede, razmišljao sam i o sljedećoj utakmici. Stevanović nije ispao iz tima, to je bila moja vizija i rizik i dobro je ispalo. Objasnio sam mu sve, ljudski je i da je ljut i ako budem mogao, više nikad neću pozvati 25 igrača kako sebe ne bih dovodio u ovu situaciju. Mislim da je Stevanović razočaran, ali to je sportska reakcija i dobro je da je tako. Pravila su 23, 11 igra pet može ući. Vjerojatno mislite na Stevanovića. Probleme koje imamo unutra vi sigurno ne poznajete. Teško mi je bilo otići u njegovu sobu i reći mu da neće igrati. 24 sata sam se lomio oko toga, on je to dobro prihvatio i čestitam mu na takvoj reakciji. Perfektno je to prihvatio. On će biti sigurno u rosteru za Slovačku", istakao je Hadžibegić

Pričao je Hadžibegić i o formaciji, s obzirom na to da se odlučio na postavku 3-5-2 koju kao trener baš i ne preferira.

"Ozljede su me natjerale da igramo ono što smo igrali, uopće ovo nije plan. Što se tiče Dedića rekao sam im u svlačionici da se moraju ponašati kao bh. reprezentativci. On je dostigao jedan nivo koji je izuzetno zavidan i drago mi je što ima toliko povjerenje u sebi i u nas, te da je sam tražio da izađe", pričao je Hadžibegić na presici, te se dotakao reprezentacije Slovačke.

"Moguće je da se vrati Džeko koji ima povredu ligamenata leđa. Pokušalo se sanirati to za danas, ali nismo uspjeli. Što će biti s Kolašincem ne znam. Počeo je trčati, ali vidjet ćemo u subotu kada se napravi pravi trening što će biti od njega. Nezgodno će biti opet jer moram ponovo dvojici reći da neće biti u rosteru.Isti sam trener koji sam i bio prije meča kada sam kritiziran zbog Stevanovića i sada nakon trijumfa. Ambijent koji je napravljen u ekipi nisam očekivao, to da Džeko bude s nama i deset puta skače kao da je selektor. Ta atmosfera me raduje. Rekao sam da nismo bolji od ostalih, ali nismo ni slabiji. Imamo mladu selekciju, nemamo iskustvo velikih takmičenja i moramo se naučiti tu nekim stvarima. Ne možemo stalo ulaziti iz euforije u katastrofu. Portugal ako je dobio 4:0 jasno je da je poslana poruka svima da se na njih moramo skoncentrirati i vjerojatno drugo mjesto ostaje nama za borbu. Kod mene nema euforije, pobijedili smo i treniramo da bismo pobijedili. Nisam slijep, Island je nametnuo ritam i fizički bolje završili meč od nas. Nema euforije kod mene i to vam garantiram", kaže Hadžibegić.

Kopirati
Drag cursor here to close