Posljednja presica pred utakmicu

Hadžibegić: Moramo Island napasti

"Momci jako dobro rade, imaju veliku želju, deset utakmica ima, najviše bih volio da krenemo s pobjedom, ali ne treba donositi zaključke do posljednje utakmice", naglasio je Hadžibegić.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2023. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija BiH utakmicom protiv Islanda otvara novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Želja svih u taboru reprezentacije je osvojiti tri boda na startu, što neće biti nimalo lako. Jer protivnik je Island, reprezentacija proizvod sustava.

U kojem je sve jasno posloženo. Islanđani su povezali dva velika takmičenja, ali su onda izgubili korak. U kvalifikacijama za Katar upisali su samo dvije pobjede, što pokazuje da ipak nisu nepobjedivi. Ono što ne ide na ruku reprezentaciji BiH jesu brojke. U prethodnih šest ciklusa za Europsko prvenstvo, na startu su upisane samo četiri pobjeda. Reprezentacija je bila bolja od Farskih Otoka, Malte, Luksemburg i Armenije.

"Možemo reći da smo favoriti tek nakon što ih pobijedimo. Imam respekt prem svim kolegama i samim tim želim da skrenem pažnju svima na važnost utakmice i krajnjeg rezultata. Svima nam je želja odlazak na EURO, imamo više mogućnosti, ali želim prvo mjesto u skupini. Sigurno i protivnik ima neke želje, odigrali su nekoliko pripremnih utakmica. Moramo vjerovati u sebe ali i respektirati protivnika koji ima snagu da nam se suprotstavi" naglašava Hadžibegić koji je gledao Island početkom godine u prijateljskim utakmicama.

"Island danas nije slabiji prije pet godina. Nisu bili na velikim svjetskim i europskim takmičenjima ako me memorija služi. Treba respektirati ove momke koji su sada tu, ako je bilo nekih trauma, danas oni ih sigurno nemaju. Ja sam gledao prijateljske njihove utakmice, impresivno je bilo vidjeti koliko ljudi trče. Kad bi svi znali koje su to formule, nitko ne bi igrao nogomet. Mi se spremamo, ali što znamo što protivnik sprema. Momci jako dobro rade, imaju veliku želju, deset utakmica ima, najviše bih volio da krenemo s pobjedom, ali ne treba donositi zaključke do posljednje utakmice. Ako dođemo do pobjede, onda će biti lakše igrati. Mi ćemo pokušati da pobijedimo, znači moramo ih napasti, sad koliko nam oni dozvole" zaključio je Hadžibegić.

Kopirati
Drag cursor here to close