City privremeno na vrhu

VIDEO I Kovačić i Gvardiol postigli golčine, Newcastle razbio Spurse

Mateo Kovačić je odlučio pobjednika u 64. minuti. Hrvatskog veznjaka je na rubu kaznenog prostora pronašao Julian Alvarez, a igrač Vatrenih je ispalio torpedo u mrežu gostiju i riješio sve dileme o pobjedniku, ako ih je uopće i bilo.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2024. u 18:20 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susretom Newcastlea i Tottenhama krenulo je 33. kolo engleske Premier lige. Svrake su očitale lekciju Spursima, dok je City privremeno zasjeo na vrh ljestvice. Kovačić i Gvadriol pružili su fenomenalnu partiju te pogocima okrunili dobru igru.

Očekuje nas jedna od uzbudljivijih trka za prvaka u povijesti Premier lige, a još se dosta toga mora odlučiti kada je u pitanju borba za opstanak.

Newcastle razbio Tottenham

Newcastle je na svom St. James's Parku svladao Tottenham rezultatom 4:0. Odličnu je utakmicu odigrao Isak kao dvostruki strijelac današnje utakmice, a još su pogađali Gordon i Schar.

Svrake su tako nastavile niz nepobjedivosti na svom terenu. Ovo im je bila šesta uzastopna utakmica bez poraza na svom terenu u Premier ligi. Zadnji put su izgubili prije točno tri mjeseca od Manchester Cityja.

Do dvostrukog vodstva u nepune dvije minute

Prvi pogodak djelo je Isaka u 30. minuti. Odigralo se sve u tri dodavanja. Domaći su ispucali loptu iz svog kaznenog prostora nakon kornera, lopta je pala na nogu Anthonyju Gordonu, a engleski je reprezentativac u situaciji 2 na 2 odlučio uposliti Alexandera Isaka, da bi švedski napadač prvo driblingom „slomio“ gležnjeve Mickyju Van de Venu, a potom maestralno pogodio za vodstvo

Video: Newcastle - Tottenham 

Domaći su do drugog gola došli odmah nakon gostujućeg polaska s centra. Gordon je iskoristio smušenost obrane Tottenhama te stigao prvi na Porrovu povratnu loptu i udvostručio vodstvo. Mogli su igrači Eddieja Howea i do trećeg gola u prvom dijelu, ali udarac Isaka u 37. minuti uklizavanjem je spriječio Udogie. Spursi su tako na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od dva pogotka i lošom igrom na terenu, bez stvorenih prilika za gol.

Isak postgao 21. pogodak u sezoni

Werner je početkom nastavka imao dobru priliku u 50. minuti, ali njegov je udarac zaustavio Dubravka. Onda je uslijedila ona dobro poznata "što ne zabiješ, vrati ti se", pa je tako minutu nakon dobre prilike za 2:1, Isak povisio rezultat na 3:0. Bruno Guimaraes je dodao, a Šveđanin sjajno pogodio u donji desni kut gola koji čuva Vicario.

Isaku je ovo bio 21. pogodak u svim natjecanjima ove sezone te se nekadašnji napadač Real Sociedada pokazao kao pravi pogodak za Svrake. Unatoč posjedu lopte od čak 73 % u njihovu korist, Spursi ništa nisu uspijevali pretvoriti u pogodak, a nokautirao ih je Fabian Schar u 87. minuti.

Prethodno se Gordon našao u mat-poziciji u 86. minuti, ali je Van de Ven uspio spasiti čisti pogodak i pokloniti domaćima udarac iz kuta. Engleski je veznjak prišao korner zastavici i sjajnim centaršutom pronašao Schara koji nadskače cijelu obranu gostiju i pogađa za konačnih 4:0.

Bolna sjećanja gostiju na St. James's Park

Ovaj je bolan poraz Spurse podsjetio na sličnu situaciju prije nešto manje od godine dana. 23. travnja 2023. gostovali su na istom stadionu i stradali s uvjerljivih 6:1 u korist domaćina. Jedna od najgorih utakmica u povijesti Tottenhama, s obzirom na to da su imali zaostatak od 5:0 već nakon uvodnih nešto više od 20-ak minuta igre.

Ovim su pak porazom, igrači Angea Postecogloua ispali iz mjesta koje vode u Ligu prvaka te se sad nalaze na petom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Newcastle preskočio Manchester United i sada su peti, ali imaju tek bod prednosti uz utakmicu više.

City privremeno na vrhu, Kovačić i Gvardiol pogađali

Nogometaši Manchester Cityja slavili su na svom Etihadu protiv ekipe Lutona. Bilo je 5:1, a strijelci pogodaka bili su Hashioka(AG), Kovačić, Haaland, Doku i Gvardiol za domaće, dok je utješni pogodak za goste postigao Barkley. City se ovom pobjedom privremeno osamio na vrhu ljestvice, s dva boda više od Arsenala i Liverpoola, ali i uz utakmicu više

Video: Manchester City - Luton 

Građani su poveli već nakon 66 sekundi igre. Haaland je izašao sam pred Kaminskog koji mu fenomenalnom reakcijom zaustavlja udarac, a u nastavku akcije šut Dokua je blokirala obrana gostiju, a lopta je došla do Haalanda koji iz voleja pogađa u glavu Hashioku i skreće loptu u svoju mrežu.

Iako se činilo kako će City do poluvremena napuniti mrežu Lutona, ipak se s minimalnim rezultatom otišlo na odmor. Imali su Guardiolini igrači 19 udaraca, od čega 6 u okvir, ali falilo je malo sreće. Luton niti jednom nije zaprijetio u uvodnih 45 minuta igre.

Kovačić duplirao vodstvo, Gvardiol dovršio posao

Mateo Kovačić je odlučio pobjednika u 64. minuti. Hrvatskog veznjaka je na rubu kaznenog prostora pronašao Julian Alvarez, a igrač Vatrenih je ispalio torpedo u mrežu gostiju i riješio sve dileme o pobjedniku, ako ih je uopće i bilo.

City do 3:0 stiže u 76. minuti iz jedanaesterca, a precizan je bio Haaland. Do kraja su pala još tri pogotka. Prvo je za goste pogodio Barkley u 81. minuti, a vodstvo od tri razlike Cityju je vratio Doku šest minuta kasnije na asistenciju Gvardiola.

Hrvatski branič je sjajnu utakmicu kompletirao golom u trećoj minuti sudačke nadoknade. Doku mu je uzvratio asistenciju, a Joško je, kao protiv Reala, slabijom desnom nogom s ruba kaznenog prostora pogodio u rašlje.

Od ostalih rezultata, Brentford je upisao pobjedu na svom terenu protiv fenjeraša Sheffielda. Bilo je 2:0, a strijelci su bili Arblaster(AG) u 64. te Onyeka u 93. minuti.

Nottingham Forest i Wolves odigrali su uzbudljivu utakmicu, a okončali su je podjelom bodova (2:2). Prvo su gosti poveli preko Cunhe(40.), da bi domaći preko Gibbs-Whitea(45+1) i Danila(57.) kreirali potpuni preokret, a konačnih 2:2 postavio je još jednom Cunha u 62. minuti.

Burnley i Brighton su također igrali neriješeno 1:1. Iako se činilo kako će ovo biti jedina utakmica bez pogodaka, demantirali su nas Brownhill u 75' koji je doveo domaće u vodstvo, a autogolom vratara Murića(79.) postavljeno je konačnih 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close