Utrka za prvaka nikad uzbudljivija

VIDEO I City na krilima De Bruynea, Ward-Prowse zabio direktno iz kornera

De Bruyne je odigrao fenomenalnu partiju i uz status igrača utakmice, upisao također svoj jubilarni 100. pogodak u dresu Manchester Cityja.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2024. u 18:20 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Efikasnim susretom Crystal Palace i City otvorili su 32. kolo engleskog Premiershipa. Građani su slavili nakon preokreta, a utakmice u nastavku dana nisu nimalo razočarale. West Ham je direktnim pogotkom iz kornera došao do pobjede, a u golijadi Aston Ville i Brentforda dobili smo samo podjelu bodova.

City preokretom do pobjede

Manchester City je na otvaranju 32. kola engleskog Premiershipa nakon preokreta svladao ekipu Crystal Palacea na njihovom Selhurst Parku. Konačan rezultat je bio 4:2 za Građane. Dva puta je pogađao De Bruyne, a još su mu se pridružili Lewis i Haaland, dok su za domaće pogodili Mateta i Edouard.

Crystal Palace nikako ne može igrati s Cityjem na svom stadionu. Posljednji pogodak prije ove utakmice postigli su davne 2019. godine, a koliko je to davno bilo govori činjenica da su za Građane igrali Kompany, koji je sada trener Burnleya te Sergio Aguero kao glavni napadač. Tada je za Palace pogodio srpski veznjak Luka Milivojević u porazu 1:3.

Palace postiže prvi gol

No, krenulo je šokantno za City. Palace je u 3. minuti došao u vodstvo. Stones je dodao krivo, a Wharton uposlio Matetu koji je izbio sam pred Ortegu i uz pomoć stative pogodio za prvi gol na utakmici. Deset je minuta trajalo vodstvo Palacea, a onda se pojavio De Bruyne. Belgijac je, u 13. minuti, na dodavanje Grealisha primio loptu malo iskosa i fenomenalnim udarcem skinuo paučinu s gola Deana Hendersona.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, a vrijedi izdvojiti zicer Haalanda kojeg je Henderson zaustavio u 19. minuti te na drugoj strani gredu Ayewa u 37'.

Preokret Građana

Savršen početak drugog dijela za City, pogodio je mladi Rico Lewis u 47. minuti. 19-godišnjak se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih i pogodio za vodstvo Građana. U 66. minuti javlja se i Erling Haaland, koji pogađa za 1:3. Grealish je počeo akciju, pronašao De Bruynea, a Belgijac ubacio na peterac gdje suvereno vlada norveški napadač. Bio je ovo 30. pogodak Haalanda u svim natjecanjima ove sezone.

Palace je nokautiran četiri minute kasnije, a za to je zaslužan Kevin De Bruyne. Grealish je dodao Rodriju, španjolski veznjak samo primirio loptu na pod, a belgijski veznjak se zaletio i slabijom lijevom nogom lansirao još jednu loptu iza leđa Hendersona.

De Bruyneovih 100

De Bruyne je odigrao fenomenalnu partiju i uz status igrača utakmice, upisao također svoj jubilarni 100. pogodak u dresu Manchester Cityja. Uz 100 pogodaka u 372 nastupa, pridodao je i nevjerojatnih 167 asistencija.

Domaći su tek uspjeli ublažiti poraz u 86. minuti, kada je na dodavanje Schluppa pogodio Edouard

Video: Crystal Palace - Manchester City 

City je ovom pobjedom privremeno preskočio Arsenal i trenutno su drugi na tablici, s istim brojem bodova kao i vodeći Liverpool kojeg sutra očekuje susret s Manchester Unitedom na Old Traffordu. Arsenal ima dva boda manje, a oni igraju večeras na Amexu protiv Brightona.

Građane prvo očekuje susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida, a sljedeći vikend na svom Etihadu dočekuju Luton. Palace će put Liverpoola, na Anfield protiv Kloppovih Redsa.

Golijada na Villa Parku završila bez pobjednika

Fenomenalnoj smo utakmici svjedočili u srazu Aston Ville i Brentforda. Završilo je 3:3 u utakmici punoj preokreta. Brentford je bio jako blizu prve povijesne pobjede u Birminghamu, ali se njihov bivši igrač Ollie Watkins pobrinuo da još neko vrijeme čekaju na puni plijen.

Prvo poluvrijeme gledali smo dosadnu utakmicu bez napetosti. Jedini udarac u okvir gola Watkins je pretvorio u pogodak. Igrala se 39. minuta, a engleski napadač je na centaršut McGinna pogodio za vodstvo protiv bivšeg kluba.

Savršeno je počelo u nastavku za momčad iz Birminghama, mladi Morgan Rogers je udvostručio vodstvo nakon nešto više od 30 sekundi drugog dijela. Izgledalo je kao da Brentford ne može ništa, ali je onda uslijedilo totalno ludilo.

Potpuni preokret gostiju, ali Watkins ima završnu riječ

U razdoblju od 59. do 68. minute gosti su postigli tri gola i preokrenuli utakmicu. Pogađali su Zanka, Mbeumo i Wissa. Svi su golovi bili skoro identični, prilikom svakog pogotka igrač Brentforda je neometano stajao oko peterca kaznenog prostora domaćih

Video: Aston Villa - Brentford

Kada se činilo da će Brentford upisati prvu povijesnu pobjedu na Villa Parku, Watkins sjajnim udarcem glavom u 81. minuti postavlja konačnih 3:3.

West Ham i Luton preokretom do pobjede

West Ham je preokretom slavio na gostovanju protiv Wolvesa. Krenulo je dobro za domaće, prvi su pogodili. Ait-Nourija je srušio Emerson i Tony Harrington je pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Sarabia za svoj 4. pogodak u sezoni.

Nakon što su izgledali nemoćno u prvom dijelu, West Ham je s par izmjena uspostavio potpunu kontrolu igre, što im se isplatilo u završnici utakmice. Opet smo svjedočili jedanaestercu, ovog puta na drugoj strani, za „Čekićare“. Paqueta je preuzeo odgovornost na sebe i pogodio za izjednačenje u 73. minuti.

Potpuni preokret kreirao je James Ward-Prowse 12 minuta kasnije. On je u stilu Bake Sliškovića pogodio izravno iz kornera i bacio navijače na Molineuxu na koljena.

Branič domaćih Kilman je pogodio za 2:2 duboko u sučevoj nadoknadi, ali je nakon VAR pregleda gol poništen pa su Čekićari ipak odnijeli sva tri boda.

Važni bodovi Lutona u borbi za opstanak

Luton je senzacionalnim preokretom upisao vrlo važnu pobjedu protiv Bournemoutha na svom Kenilworth Roadu. Goste je u vodstvo doveo Tavernier fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 52. minuti.

Kada se činilo da gosti drže sve u svojim rukama, uslijedio je preokret. Prvo je Clark na asistenciju Berryja poravnao rezultat u 73. minuti, a puni plijen domaćima je donio kapetan Carlton Morris na asistenciju Woodrowa.

Luton je sada bodovno izjednačen s Nottingham Forestom u borbi za opstanak, ali momčad s City Grounda ima utakmicu manje. Njih sutra očekuje susret s Tottenhamom.

Newcastle i Everton minimalnim pobjedama do bodova

Everton je upisao prvu domaću pobjedu u prvenstvu još od 16. kola, kada su slavili s 2:0 protiv Chelsea 10. prosinca prošle godine. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Dominic Calvert-Lewin u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Gostima je u nastavku utakmice izravnim crvenim kartonom isključen Dara O'Shea, a onda je bilo potpuno jasno da će plava strana Liverpoola slaviti nakon deset uzastopnih utakmica bez pobjede. Važna tri boda Evertona u borbi za opstanak, sada su na četiri boda viška od ispadanja.

Newcastle je slavio identičnim rezultatom na gostovanju kod Fulhama (0:1). Pogodak vrijedan tri boda djelo je Brazilca Brune Guimaraesa iz 81. minute.

Kopirati
Drag cursor here to close