Dosudio čak tri

VIDEO I Katar ponovo prvak, sudac iz Kine domaćinima poklanjao penale

Jordan je ponudio jako puno, Irak, Iran, međutim, Katar je otišao do kraja. Na način koji će naravno ostaviti prostora za polemike, jer je sudac iz Kine Ma Ning sudio tri jedanaesterca za domaću reprezentaciju.
Sport / Nogomet | 11. 02. 2024. u 00:24 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razočaranje slabim nastupom na Svjetskom prvenstvu, gdje su postali prva domaća selekcija koja nije osvojila niti boda,
reprezentativci Katara su kompenzirali osvojenim naslovom na Azijskom kupu.

Kao domaćini otišli su do kraja iako svakako nisu bili u uskom
krugu favorita. Tako su postali prva selekcija nakon Japana koja je 2004. godine obranila naslov pobjednika. Sada Katar ima jednak broj titula kao Južna Koreja i tek je jedna od pet reprezentacija koje sada imaju više od jedne titule.

Gledajući većinu turnira teško se možemo oteti dojmu da je Katar bio najbolji. Jer Jordan je ponudio jako puno, Irak, Iran, međutim, Katar je otišao do kraja. Na način koji će naravno ostaviti prostora za polemike, jer je sudac iz Kine Ma Ning sudio tri jedanaesterca za domaću reprezentaciju. Teško se možemo sjetiti nekog finala u kojem se dogodilo nešto slično.

Prvi je stigao u 21. minuti, nakon duela Abdallah Nasiba i Akram Afifa, igrača koji je bio najveća domaća zvijezda. Kinez je pregledao VAR snimak, što mu je olakšavajuća okolnost i Afif je postigao gol za 1:0. Afif je privatizirao ovo finale, pa je proslava gola bila takva, izvodio je neki trik pred kamerom.

Jordan je imao dovoljno vremena nije odustajao, stvorio je nekoliko dobrih prilika prije nego što će Yazan Al Naimat centaršut Ehsana Haddada pretvorio u gol, igrala se 67. minuta.

Izgledalo je u tim trenucima da Jordan može prelomiti utakmicu, napraviti preokret, ali tu je za svaki slučaj bio Ma Ning koji je prvi sljedeći kontakt u kaznenom prostoru Jordan opet pretvorio u jedanaesterac. Mahmoud Al Mardi je bio u duelu s Ismaeelom Mohammadom. Sporna situacija do kraja. Nije bilo lako igračima Jordana, opet je gužve na terenu kao i u polufinalu.

Na kraju je Kinez završio posao, treći penal je došao tamo u sudačkoj nadoknadi, ovaj je bio nekako bio najmanje sporan. Yazeed Abulaila golman Jordana je zaustavio Afifa koji je trećim golom osigurao status najboljeg strijelca turnira. Ukupno je postigao osam golova, polovinu iz penala

Video: Katar - Jordan 
Kopirati
Drag cursor here to close