Maccabi Tel Aviv izgubio 1:6

VIDEO I Kakav preokret Olympiakosa, Aston Villa razbila Ajax

Tko je davao bilo kakve šanse Olympiakosu, Maccabi je trebao odraditi formalnost, barem postići jedan gol i vjerojatno je posao zaključen.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2024. u 00:41 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtak je definitivno bio rezerviran za klubove iz Grčke. PAOK i Olympiakos. Prvo je u Solunu stradao Dinamo koji je primio pet komada, ali PAOK je bio domaćin, na svom terenu je hvatao zaostatak i nije takao teško stradao u prvoj utakmici kao Olympiakos. Jer nije isto. Izgubiti 2:0 u gostima i 1:4 na domaćem terenu.

Tko je davao bilo kakve šanse Olympiakosu, Maccabi je trebao odraditi formalnost, barem postići jedan gol i vjerojatno je posao zaključen. Barem je tako izgledalo na prvu. Međutim, još jednom je ona fraza "lopta je okrugla" došla do izražaja.

Maccabi je ugostio Olympiakos u Bačkoj Topoli, na stadionu TSC-a
koji je tako postao poprište jednog od najvećih preokreta koje je vidio europski nogomet. Podence je nakon deset minuta postigao gol, spretno, sretno, ali taj rani gol, počeo polako mijenjati stvari na terenu. U 36. minuti kontru je realizirao Fortounis, dok je u trećoj minuti nadoknade glavom pogodio El Kaabi.

Već tada je Olympiakos anulirao zaostatak iz prve utakmice. Maccabi se kratko vratio preko neumornog Zahavija koji je s bijele točke smanjio na 1:3. Trenutak magije smo vidjeli u 65. minuti kada El Kaabi efektno pogađa za 1:4 i utakmica odlazi u produžetke. U trećoj minuti prvog Jovetić je povisio na 1:5, dok je nevjerojatnu večer zaključio El-Arabi u 103. minuti

Video: Maccab - Olympiakos 

Za razliku od Maccabi, prednost iz prvih utakmica nisu prokockali Fenerbahçe, Lille, pa i Fiorentina. Fener je poražen od Union St. Gilloisea 0:1, Edin Džeko je ušao u igru u 75. minuti utakmice. Fiorentina i Maccabi su remizirali 1:1, dok je istim rezultatom
završio susret Lillea i Sturma.

Viktoria Plzen i Servette su uspjeli i drugu utakmicu zaključiti bez golova u regularnom tijeku, pa su igrali produžeci. Na kraju su se pucali penali. Stevanović je šutirao po sredini gola, Jedlicka je obranio njegov šut, baš kao i onaj Severina. Na kraju je Tsunemoto poslao loptu pored gola.

Video: Viktoria - Servette 

Aston Villa također ide dalje. Ajax je stradao u Birminghamu. Počelo je golom Watkinsa, nastavilo se u drugom dijelu. Nastavili su Bailey i Durán, dok je priču zaključio Diaby. Između drugog i trećeg gola drugi žuti karton je dobio Mannsverk. Benjamin Tahirović je ušao u 79. minuti, Šutalo je izašao deset minuta ranije. 

Video: Aston Villa - Ajax 

 

Kopirati
Drag cursor here to close