Branili dva, izgubili četri gola razlike

Potop Dinama u Solunu

PAOK je nakon prvog poluvremena anulirao zaostatak iz Zagreba, do kraja je napunio mrežu Nevistića za jedan od težih poraza Dinama u Europi.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2024. u 21:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je završio svoj nastup u Europi. Na poprilično neslavan način. Nakon što je drugi put ove sezone ispustio dva gola prednosti. Prvi put je to bilo u Pragu, kada je Sparta slavila 4:1, drugi put večeras kada su Modri teško stradali u Solunu.

PAOK je nakon prvog poluvremena anulirao zaostatak iz Zagreba, do kraja je napunio mrežu Nevistića za jedan od težih poraza Dinama u Europi. Za razliku od nekih utakmica, recimo protiv Betisa, ovaj put varijanta u kojoj se prilike traže kroz tranziciju nakon osvojene lopte se nije isplatila.

PAOK je krenuo od prve minute otvoreno, ali su prve prilike stigle tek nakon 15-ak minuta igre. Koulierakis je šutirao glavom pored gola, priliku je imao Živković, pa još jednom Koulierakis. Na kraju je u 27. minuti nakon kornera domaćih, glavom je loptu prebacio Koulierakis do Babe koji potpuno sam i neometan s tri-četiri metra pogađa za 1:0.

PAOK tu nije stao. Koulierakis šutira iz daljine, lopta je zakačila jednog igrača Dinama, ide u mrežu. To je već 2:0. Tri minute prije odlaska na odmor, PAOK je već anulirao prednost Dinama. Brandon je sam na drugoj stativi, 3:0. Ipak, gol Hoxhe koji je iskoristio lošu reakciju Živkovića vratio je nadu da Dinamo može nešto napraviti u Solunu. Nakon toga situacija se na terenu malo promijenila.

Špikić je velikoj šansi, Kotarski je obranio nogom. Sučić je potegao. I to je bilo to od Dinama. Da su kojim slučajem u tom intervalu gosti postigli još jedan gol, pitanje je u kojim bi smjeru išla utakmica.

Međutim, to se nije dogodilo. Koulierakis je u 73. minuti spretno iz blizine nakon kornera pogodio prsima, nakon čega je postalo jasno da će Dinamo teško proći dalje.

Murg je imao meč loptu, Mišić je na drugoj strani šutirao, brani Kotarski. Priču je zaključio Andrija Živković iz penala, Mišić je prije toga sruši Despodova. PAOK ide u četvrtfinale, Dinamo se okreće nimalo ugodnoj završnici prvenstva Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close