Radnički sve bliže Europi

VIDEO I Feđa Dudić za Bljesak: U medijma smo odmah poslije Zvezde i Partizana

Jutro poslije utakmice, "prozvali" smo Dudića. Koji u Kragujevcu radi veliki posao. Pomalo podsjeća na onu priču Ćire Blaževića i Prištine.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2024. u 14:35 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Statistika Feđe Dudića na klupi Radničkog je neočekivana. Ukupno 24 utakmice do sada, 17 pobjeda, jedan remi, šest poraza. Imao je seriju od osam utakmica bez poraza. Sada je opet ekipa u finišu drugog dijela sezone dodala nove tri u nizu. Spartak iz Subotice, Novi Pazar, Voždovac. Tri vezane, dvije u prvenstvu, jedna u Kupu. Peti su na tablici. Prije početka play offa, s tim da četvrta Vojvodina ima isti broj bodova. Ono što je puno važnije Radnički kući dočekuje Čukarički, Vojvodinu, direktne konkurente u borbi za Europu.

Video: Voždovac - Radnički 

Za takav ždrijeb, Radnički je morao u posljednjem susretu slaviti na "krovu" protiv Voždovca. Stadionu koji je bukvalno izgrađen na krovu trgovačkog centra. Na prvom i drugom katu su poslovni prostori i trgovine, dok je na trećem katu, bolje rečeno krovu, stadion s malo više od 5.000 stolica.

Jutro poslije utakmice, "prozvali" smo Dudića. Koji u Kragujevcu radi veliki posao. Pomalo podsjeća na onu priču Ćire Blaževića i Prištine. Podigao je ekipu, grad na noge, protiv Novog Pazara napunio stadion. Ekipa nikada nije bila u ovakvoj situaciji. Jutro poslije, glas je bio "tanak". Logično. Nije bilo lako na "krovu".

"Prvo da kažem, sjajan stadion, vrhunski, sigurno bi jedan takav dobro došao u BiH, za ekipe koje mogu privući nekih 5-6000 gledatelja. Kompleks s toliko sadržaja, infrastruktura vrhunska. Ono što je nama bio problem jeste da podloga, umjetna koja ipak drugačija od ostalih. Nekako smo uspjeli prilagoditi. Igrali smo jednu prijateljsku protiv IMT-a tu, pa nam je to pomoglo. Prošli smo jedno teško i važno gostovanje", kaže na početku Dudić za Bljesak. info.

Bljesak.info: Ekipi je trebala pobjeda kako bi u play offu direktni konkurenti došli na "Čika Daču". Vojvodina i Čukarički.

"Znali smo da moramo pobijediti Voždovac, to nam je bila želja jer puno je lakše igrati protiv takvih protivnika na domaćem terenu.
Nadamo se da možemo ostati u toj borbi do kraja. Čeka nas sedam utakmica u prvenstvu, sigurno nećemo priznati nikome da je bolji. Idemo utakmicu po utakmicu, što će nam to donijeti do kraja. Već u subotu ide Čukarički, pa ćemo vidjeti. Vjerujemo da možemo ostvariti taj san, izaći u Europu, to bi bilo prvi put u povijest kluba."

Bljesak.info: Puno utakmica je odigrano u kratkom periodu, igrate na dva fronta, tu je Kup, umor se akumulira, a tek najvažnije utakmice dolaze.

"Ovo je bila peta utakmica u 15 dana, vidjelo se protiv Voždovca da smo umorni. Probamo osvježiti ekipu, rotiramo neke igrače, nemamo neki veliki kadar. Nekih 14-15 igrača iznosi taj pritisak, taj teret. Fizički smo dobri, dobro pripremljeni, nemamo ozlijeđenih igrača".

Bljesak.info:Dudić je napravio veliki posao u kratkom periodu. Mediji u Srbiji koji prate nogomet su ugodno iznenađeni, nitko nije očekivao ovako nešto. Radnički je barem za sada u medijima odmah iza Zvezde i Partizana. Dovoljno je bilo vidjeti tribine stadiona protiv Novog Pazara.

"Drago mi je što smo poslije Zvezde i Partizana nekako klub koji se najviše prati u medijima. Svi pričao pohvalno, prenose sliku iz Kragujevca. Posebno baš nakon Novog Pazara. Teško se netko u Kragujevcu mogao prisjetiti kada su bile tribine tako pune, a da ne igraju Zvezda ili Partizan. Velika satisfakcija za mene, za ljude u klubu jer smo postali važni u Super ligi Srbije".

Video: Radnički - Novi Pazar 

Bljesak.info: Danas je bio ždrijeb Kupa, Vojvodina kući u polufinalu. Finale bi značilo Crvenu Zvezdu ili Partizan. Favoriti za trofej, što znači da i peti ide u Europu. Radnički onda "samo" treba ostati gdje jeste.

"Nadali smo da igramo kući i da ne bude Crvena Zvezda i želja nam se i ta ispunila. Mislim da su šanse 50-50, pa ćemo vidjeti što će biti", kaže Dudić na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close