Radnički igra sve bolje

Dudić: Ja i ekipa imamo veće ambicije od samog opstanka

Posljednji trijumf u Subotici ima svoju težinu jer je ostvaren bez najboljeg igrača Nigerijca Chinedua.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2023. u 00:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija nije izgledala dobro kada je Feđa Dudić došao na klupu Radničkog iz Kragujevca. Nakon devet kola Radnički je imao samo tri boda. Pet kola kasnije, Radnički na svom kontu ima 15 bodova, nalazi se na devetom mjestu. Cilj je bio opstanak, sada je ekipa na korak do ulaska u play off. U međuvremenu je sastav Feđe Dudića postigao 19 golova na terenu.

U gostima su savladali Željezničar iz Pančeva 0:2, Napredak u Kruševcu 1:3, Spartak iz Subotice 1:3, BASK u Kupu 4:2. Uz dva poraza na domaćem terenu protiv Crvene Zvezde i Partizana, pala je Mladost iz Lučana 4:1. Posljednji trijumf u Subotici ima svoju težinu jer je ostvaren bez najboljeg igrača Nigerijca Chinedua.

"Kada pogledamo sve, jedna zaslužena pobjeda Radničkog. Mi smo u prvom poluvremenu nastojali da dominiramo, imali smo taj posjed, ali je Spartak stajao jako dobro u defenzivnom bloku iz kojeg dva puta opasno zaprijetili kroz kontre. Premalo smo preuzimali rizika u toj zadnjoj trećini terena. U drugom dijelu smo izašli odlučni da iskoristimo priliku, pokažemo da smo bolji i odmah smo na početku imale neke svoje prilike. Znali smo da ne smijemo ispustiti ove bodove u Subotici. Malo sam ljut zbog gola kojeg primamo na kraju, opustimo se. S ovom igrom zaslužujemo da budemo u gornjem dijelu tabele, ali mi se još uvijek borimo za opstanak. Ja i ekipa imamo veće ambicije od samog opstanka", naglasio je Dudić nakon trijumfa u Subotici.

Naredni protivnik Radničkog je ekipa Voždovca, susret se igra u Kragujevcu i to je prilika da se sastav Feđe Dudića približi
klubovima iz gornjeg dijela tabele. Voždovac je peti ima samo tri boda više od Radničkog.

Kopirati
Drag cursor here to close