Uzbuđenja u skupini B

VIDEO I Egipat ide dalje bez pobjede, Gana ispustila dva gola prednosti

Egipat se za drugu poziciju borio s Ganom i tijekom utakmica nekoliko se puta mijenjalo ime putnika u drugi krug. Na koncu dalje ide Egipat, Gana je u sudačkoj nadoknadi ispustila 2:0.
Sport / Nogomet | 23. 01. 2024. u 02:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zelenortski Otoci i Egipat novi su putnici u osminu finala afričkog Kupa nacija. 

Zelenortski Otoci su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto, a nakon posljednjih 90 minuta pridružio im se Egipat nakon velike drame u završnicama obje utakmice.

Gilson Benchimol je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela doveo Zelenortske Otoke do prednosti, izjednačio je Mahmoud Trezeguet u 50. minuti, a Egipat, koji je rekorder sa sedam afričkih titula, u vodstvo je doveo Mostafa Mohamed u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kada se već činilo kako će Egipat slaviti, Bryan Teixeira je u devetoj minuti nadoknade zabio za 2:2.

Video: Zelenortski Otoci - Egipat 

Egipat se za drugu poziciju borio s Ganom i tijekom utakmica nekoliko se puta mijenjalo ime putnika u drugi krug. Na koncu dalje ide Egipat, a u taboru Gane mogu žaliti što su u sudačkoj nadoknadi ispustili 2:0 vodstvo protiv Mozambika.

Gana koja je sve do sudačke nadoknade vodila 2:0, a potom sve prosula dozvolivši suparniku da izjednači. Gana bi pobjedom osigurala prolaz, ovako se može još nadati čudu da prođe dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Oba gola za Ganu zabio je Jordan Ayew (15, 70) i to oba s bijele točke, dok su za Mozambik strijelci bili Geny Catamo (90+1-11m) i Reinildo Mandava (90+4).

Video: Gana - Mozambik 
Kopirati
Drag cursor here to close