Nova Iznenađenja na Afričkom kupu nacija

Mali siguran, Namibija iznenadila Tunis

Očekivano, Namibija je svoju priliku čeka iz nekih kontri, Tunis je imao više loptu u svojim nogama, nekoliko dobrih prilika, ali se savladati nije dao Junior Kazapua
Sport / Nogomet | 17. 01. 2024. u 00:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Afričkom kupu nacija još uvijek nije kompletirano prvo kolo po skupinama. Utorak smo upoznali selekcije u skupinama D i F.
Serija iznenađenja se nastavlja, a novo veliko se dogodilo u skupini E, gdje je Namibija savladala Tunis. Tunis nije realno u uskom
krugu favorita, ali je opet kvalitetnija selekcija od slabe Namibije.

Očekivano, Namibija je svoju priliku čeka iz nekih kontri, Tunis je imao više loptu u svojim nogama, nekoliko dobrih prilika, ali se savladati nije dao Junior Kazapua. Imaju za čine žaliti Msakni (dvije prilike), Khenissi, Maâloul, igrači Tunisa, dok je na drugoj strani skoro tragičar mogao biti Shalulile, ali je njega spasio Deon Hoto golom u 88. minuti.

Jedan gol je odlučio pobjednika u susretu Burkine Faso i Mauritanije. Dugo je to bila većim dijelom nezanimljiva utakmica, ali je onda Huber Velud odlučio malo promiješati karte. Tapsoba je ušao na početku drugog poluvremena, ali su se stvari na terenu tek počele mijenjati nakon ulaska Bertranda Traoré. Burkina Faso je polako stiskala obruč i na kraju je Issa Kaboré izborio jedanaesterac. Sudac Jalal Jayed je dugo pregledavao snimak i na kraju je ipak pokazao na bijelu točku. Bertrand Traoré je pogodio za slavlje Burkine Faso u 96. minuti.

Južna Afrika je imala idealnu priliku da povede, ali Percy Tau nije iskoristio najstrožu kaznu. Stvari su se u nastavku promijenile.
Hamari Traoré je spremio otpadak nakon što je sjajno slobodan udarac Koïta i prava je šteta što njegova lopta nije završila u golu. Na kraju se konačnih 2:0 pobrinuo Sinayoko u 66. minuti, šest minuta nakon prvog gola.

Kopirati
Drag cursor here to close