Senegal krenuo tricom

VIDEO I Kamerun i Alžir nisu mogli bolje od boda

Tko zna u kojem bi pravcu utakmica otišla da François Kamano nije skrivio crveni karton. Pregledavanje VAR snimka pomoglo je sucu Ibrahimu Mutazu iz Libije da se uvjeri kako je Kamano nagazio Franka Magrija. Upravo je Magri bio strijelac za 1:1.
Sport / Nogomet | 16. 01. 2024. u 00:25 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od svih "favorita" na ovom Afričkom kupu nacija, Senegal je gledajući prvu utakmicu pokazao najviše. Aktualni prvak je uhvatio zalet uvjerljivom pobjedom protiv Gambije 3:0. Već u četvrtoj minuti Senegal je vodio Pape Alassane Gueye.

Igrač Marseillea je pogodio na asistenciju Sadio Manea. U osmoj minuti nadoknade prvog dijela crveni karton je dobio Adams, pa je Gambija bila u velikim problemima. Koji su se povećavali u nastavku utakmice. Lamine Camara je pogađao u 52 minuti odnosno 88. Gol za konačnih 3:0 je bio posebno efektan.

Igrača više je imao i Kamerun u drugom susretu ove skupine, ali im to u njihovom slučaju nije previše pomoglo protiv Gvineje.

U početnom naletu obrana Kameruna je izgledala dosta konfuzno što je iskoristio Mohamed Bayo (Le Havre), plasiravši loptu pored istrčalog Fabricea Ondoa.

Video: Senegal - Gambija 

Tko zna u kojem bi pravcu utakmica otišla da François Kamano nije skrivio crveni karton. Pregledavanje VAR snimka pomoglo je sucu Ibrahimu Mutazu iz Libije da se uvjeri kako je Kamano nagazio Franka Magrija. Upravo je Magri bio strijelac za 1:1 u 51. minuti. Najbolju priliku za potpuni preokret propustio je Toko-Ekambi u 88. minuti ali je njegov šut zaustavio Ibrahim Kone.

Video: Kamerun - Gvineja 

Novi remi smo na kraju dobili u prvoj utakmici skupine D. Alžir je bio bolji u prvom poluvremenu dvoboja, Bounedjah je osigurao vodstvo za 1:0, ali veću prednost nije stvorio. Iako je isti igrač efektno zabio u 25. minuti, ali je njegov gol poništen. Angola je već izgledala puno bolje u drugom dijelu, što je rezultiralo golom Mabululua iz jedanaesterca. Prethodno je Nabil Bentaleb neoprezno s leđa, umjesto lopte, šutnuo po nozi upravo Mabululua.

Kopirati
Drag cursor here to close