Samo Mainz osvojio bod kući

VIDEO I Dva gola Demirovića, domaćini očajni

Strijelci su bili raspoloženi ove subote, koja će ostati upisana kao jedna od onih crnih barem kada su u pitanju ekipe Dramstadta i Bochuma.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2024. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih šest kola postigao je šest golova. Samo ih je malo drugačije rasporedio. Ermedin Demirović igra u odličnoj formi što je pokazala i današnja utakmica protiv Darmstadta. Dva gola i asistencija. U kojoj je posljednja ekipa Bundeslige potopljena za pola sata.

Primili pet golova za pola sata 

Već u prvoj minuti Jannik Müller je kao treningu poklonio loptu Tietz koji je naravno zabio lagano za 0:1. Klaus Gjasula gubi jednu loptu, pa onda kasni u zatvaranju rupe na boku, Fredrik Jensen postiže svoj drugi gol sezone. Nevjerojatne pogreške zadnje linije Darmstadta se nastavljaju, Gjasula pod pritiskom Demirovića gubili loptu, Elmedin prvi put danas trese mrežu Schuhena u 20. minuti.

Probao je trener Darmstadta izmjenama spriječiti katastrofu, nije išlo. Demirović asistira Vargasu u 25. minuti i to je velikih 0:4. Ali tu nije kraj noćnoj mori igrača Darmstadta. Do isteka prvih pola sata, još jednom će zabiti Demirović za nevjerojatnih 0:5. Srećom po domaće, gosti su malo stali, pa je tek u Tietz svojim drugim golom u 84. minuti postavio konačan rezultat

Video: Darmstadt - Augsburg

Demirović je danas stigao do brojke od 14 postignutih golova. Teren je napustio u 71. minuti. Franjić i Maglica odigrali su cijelu utakmicu za domaće. Kod Augsburga, Jakić je dobio prvih 60 minuta, dok je Beljo ušao s klupe u 71. minuti.

Juranović tragičar

Borussia Dortmund je uzela sva tri boda na gostovanju kod Union Berlina. Gosti su poveli golom Karima Adeyemija u 41. minuti, dok se za konačnih 0:2 pobrinuo Maatsen minutu prije kraja. Juranović je kao posljednji igrač obrane izgubio loptu u jednom duelu, što je kaznio Maatsen. Tražili su igrači Union Berlina prekršaj, međutim čak i nakon procjene VAR-a, gol se karakterizirao kao ispravan

Video: Union Berlin - Borussia Dortmund

Pola sata igre potrebno je bilo Daniju Olmu za treći pogodak u tekućoj sezoni Bundeslige. Nakon što je Bochum, na svom terenu, u sedmoj minuti poveo protiv RB Leipziga, pogotkom Maximiliana Witteka, 25-godišnji Španjolac u 30. minuti poravnao je rezultat na 1:1.

Olmo je primio loptu na lijevoj strani, a zatim se oslobodio čuvara i udarcem izvan kaznenog prostora neobranjivo pogodio desnom nogom u mrežu. Bivši igrač Dinama na terenu je bio do 65. minute kada ga je zamijenio Eljif Elmas.

Pogodak protiv Bochuma mu je prvi nakon kolovoza prošle godine.Nakon prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen (1:1), ali u nastavku je Leipzig dodao gasa. Prvo je Lois Openda u 68. zabio za preokret gostiju. Već tri minute kasnije Ivan Ordets autogolom je povećao prednost Leipziga, a onda je ubrzo nakon toga, u 72., za 1:4 mrežu zatresao Yussuf Poulsen.

Mainz jedini do boda 

Da je ovo kolo bilo rezervirano za goste potvrdio je Eintracht koji je savladao Heidenheim 1:2. Autogolom Gimbera i Nkounkoua, gosti su do 50. minute došli do velike prednosti. Koju je uspio prepoloviti Pieringer, ali to je bilo sve od ove sezone dosta dobrog Heidenheima.

Jedini bod na domaćem terenu je osvojio Mainz protiv Borussije Mönchengladbach. Burkardt je u 12. minuti osigurao vodstvo domaćima, ali je NGoumou pogodio u desetoj minuti nastavka. Mainz je igrao u završnici s igračem manje nakon isključenja Kohra.

Kopirati
Drag cursor here to close