Nastradao sudac

VIDEO I Sudac nokautiran loptom, dva gola Demirovića, jedan Kramarića

Harry Kane je zabio svoj 23. gol u sezoni čime je dostigao učinak Roya Makaaya iz sezone 2003/2004. i došao na gol od Luce Tonija, kada se priča o debitantskim sezonama Bayernovih napadača.
Sport / Nogomet | 27. 01. 2024. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan detalj je obilježio 19. kolo Bundeslige. Radilo se o susretu Wolfsburga i Kölna. U prvom planu bio je pomoćni sudac Thorben Siwer, koji je bio u akciji samo 15 minuta, a onda je u bolovima napustio teren.

Naime, u 15. minuti pri rezultatu 0:0, igrač Kölna Max Finkgrafe je silovitim je udarcem otklonio opasnost na svojoj polovici terena, ali i "nokautirao" nesretnog linijskog suca. Siwera je snažna lopta pogodila u glavu, odmah je pao na travnjak, a liječnička služba krenula je u akciju. Nastradala mu je lijeva strana lica, ali još uvijek nije jasno postoji li teža ozljeda.

Budući da Siwer nije mogao nastaviti meč, zastavicu je u ruke uzeo Nicolas Winter, dotadašnji četvrti sudac. Winterovu zamjenu se, piše njemački Kicker, moralo tražiti na tribinama. Nekoliko minuta trajao je prekid utakmice, a onda je s tribina sišao jedan sudac-amater sa zadatkom da do kraja susreta barata semaforom. Utakmica je nastavljena, pa je završena bez pobjednika 1:1. Alidou je pogodio za vodstvo gostiju, Pardes je dvije minute kasnije izjednačio. Lovro Majer je igrao do 71. minute.

Bayern je u kratkom periodu povezao dvije pobjede u prvenstvu. Nakon zaostale utakmice protiv Union Berlina, sada je u gostima savladao Augsburg 2:3. Gost su poveli golom Aleksandra Pavlovića, dok je Alphons Davis povisio na 0:2, što je bio rezultat prvog poluvremena. Raspoloženi Ermedin Demirović vraća nadu domaćim navijačima u 52. minuti, ali onda opet šest minuta poslije, Bayern bježi na 1:3.

Harry Kane je zabio svoj 23. gol u sezoni čime je dostigao učinak Roya Makaaya iz sezone 2003/2004. i došao na gol od Luce Tonija, kada se priča o debitantskim sezonama Bayernovih napadača. Neuer je skinuo penal Michelu, ali nije četiri minute poslije Demiroviću. Sada je Demirović stigao do brojke od deset postignutih prvenstvenih golova.

Hrvatski napadač Dion Drena Beljo ušao je u 62. minuti za Augsburg, koji je doživio osmi poraz u sezoni te se nalazi na 12. mjestu s 21 bodom. Hrvatski igrač Lovro Zvonarek upisao je novi nastup za Bayern ulaskom u igru pred sam kraj, u sedmoj minuti nadoknade. Bayern je s nova tri boda došao na njih 47, jedan manje od vodećeg Bayera koji svoj susret igra u večernjem terminu

Video: Augsburg - Bayern 

U Stuttgartu su igrale treća i četvrta ekipa sezone. Domaći su vodili 2:0 golovima Deniza Undava i Enza Millota, ali je tada za goste na scenu stupio Šeško koji je preciznim udarcem glavom u 32. minuti smanjio na 1:2. No, nastavak je bio sličan, domaći su prednost povećali golom Jamieja Lewelinga, nekoliko minuta kasnije Lois Openda smanjio je na 2:3 za Leipzig. No već minutu kasnije domaći imaju prednost od 4:2 nakon drugog pogotka Undava. Isti je igrač u 75. minuti postigao i treći pogodak na utakmici. Undava je na najbolji mogući zamijenio Guirassyja, Stuttgartovim igračima ovo je treći hat-trick ove sezone.

Bundesligaško kolo pod brojem 19 pokazalo se sretnim za Andreja Kramarića. Hrvatski reprezentativac stigao je do sedmog ovosezonskog pogotka u njemačkom prvenstvu. Preciznim udarcem s bijele točke zatresao je mrežu za 1:1 izjednačenje Hoffenheima u ogledu s Heidenheimom i, ispostavilo se, postavio krajnji rezultat.

Novoligaš je iznenadio domaćine u PreZero Areni pogotkom Erena Dinkcija u 29. minuti, da bi nepunih 20 minuta kasnije, duboko u sučevoj nadoknadi prvog dijela, Kramarić vratio Hoffenheim u život. Benedikt Gimber igrao je rukom u svojih 16 i skrivio kazneni udarac u korist protivničke momčadi. Sudac Tobias Welz na prvu nije ništa dosudio, no pomoćnik iz VAR sobe sugerirao mu je da pregleda situaciju pred ekranom, nakon čega je pokazao na bijelu točku.

Werder igra sve bolje u posljednje vrijeme. Danas je na svom terenu sredio Freiburg 3:1. Nakon prvog dijela rezultat je bio 1:1, u nastavku su trijumf domaćima osigurali Njinmah i Malatini.

Kopirati
Drag cursor here to close