Samo jedna pobjeda domaćina

VIDEO I Bjelica bolji od Kovača, Demirović opet strijelac

Ermedin Demirović je u sjajnoj formi. Danas je ponovo bio strijelac, četvrti put u posljednje tri utakmice. Sada je već stigao do brojke od 12 postignutih golova.
Sport / Nogomet | 10. 02. 2024. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Bjelica se vratio na klupu Union Berlina i vrlo lako bi se moglo dogoditi da je upravo njegova ekipa presudila Niki Kovaču, na ovoj drugoj Wolfsburga. Koji je šest utakmica bez pobjede.

Nakon četiri vezana remija došao je i novi poraz. U maratonskoj utakmici prekidanoj dva puta. Počelo je dramatičnim sudarom Andrása Schafera i Lovre Majera. Dugo je trajao prekid te su obojica završili pored travnjaka dok im se ukazivala liječnička pomoć. Srećom, obojica su završili samo s povezom na glavi pa su se vratili u igru.Sedamnaest minuta kasnije susret je bio prekinut.

Glavni sudac Matthias Jöllenbeck poslao je nogometaše u svlačionicu jer su navijači zasuli travnjak teniskim lopticama.Navijači u Bundesligi su sve nezadovoljniji, prekidi utakmica su normalna pojava, ovu su uspjeli i drugi put. U 44. minuti navijači su ponovno zasuli travnjak lopticama, i to s gostujuće Wolfsburgove tribine. Ovaj put je sudac Jöllenbeck odmah pozvao kapetane ekipa koji su potom pošli pred tribine kako bi umirili navijače.

Union je poveo 1:0 u 26. minuti (!) sudačke nadoknade prvoga dijela kada je, nakon ubacivanja Kevina Vollanda iz kornera, mrežu glavom zatresao Danilho Doekhi. Taj gol je bio dovoljan sastavu iz Berlina da pobjegne nakon duže vremena iz opasne zone. Sa svakom narednom pobjedom će biti bliži opstanku.

RB Leipzig se muči. Od zadnjih šest utakmicu dobili su samo jednu. Danas su dohvatili samo bod protiv Augsburga na gostovanju. Augsburg je prvi poveo, Phillip Tietz je savladao gostujućeg golmana. RB Leipzig pravi preokret. Raum je pronašao Opendu u 39. minuti, dok je u sedmoj nastavka Šeško zabio za 1:2, ovaj put je centirirao Olmo. 

Međutim, gost su zaboravili da je Ermedin Demirović u sjajnoj formi. Reprezentativac BiH ih je podsjetio pola sata prije kraja utakmice efektnim golom. Četvrtim u posljednje tri utakmice, dvanaestim ove sezone. Gosti su imali zicer devet minuta prije kraja, ali je Dahmen obranio penal Opendi.

Video: Augsburg - RB Leipzig 

Eintracht i Bochum su remizirali odigravši 1:1. Nakon poraza od Kölna 2:0, Dino Toppmöller napravio je pet promjena u svojoj ekipi. Uz suspendirane Tutu i Nkounkoua, iz početnih jedanaest su izbačeni Smolčić, Dina Ebimbe i Kalajdžić. Na početku je Eintracht krenuo agresivno, ali ni igrači Bochuma nisu samo stajala na terenu i gledali. Borili su se uzvratili i na kraju zaslužili ovaj bod.

Povratnik s Afričkog kupa nacija, Omar Marmoush je osigurao vodstvo Eintrachta, ali su gosti vrlo brzo uzvratili, tri minute kasnije Moritz Broschinski je bio strijelac za 1:1. S obzirom na to da smo dva gola vidjeli u ranoj fazi utakmice činilo se kako bismo mogli u ovom duelu imati golijadu, međutim i pored dobrih prilika na jednoj drugoj strani do kraja se rezultat nije promijenio.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone je Heidenheim koji bi mogao naredne sezone zaigrati u Europi. Jan-Niklas Beste je opet odigrao jednu odličnu utakmicu koju je zaključio golom i asistencijom. U 12. minuti je asistirao Lennardu Maloneyu, šest minuta kasnije je strijelac za 0:2. Uspjeli su igrači Werdera uzvratiti golom Austrijanac Romana Schmida vrlo brzo, imali su dovoljno vremena da barem uhvate bod ali nisu uspjeli. Ovo im je prvi poraz nakon šest utakmica.

Treći remi danas je bio onaj između Borussije Mönchengladbach i Darmstadta, samo što u ovom duelu nije bilo golova.

Kopirati
Drag cursor here to close