Za kraj programa u subotu

VIDEO I City minimalno, Arsenal razbio i Newcastle

Nakon poraza od Fulhama, Arsenal je u prvenstvu ostvario šest vezanih pobjeda uz gol razliku 27:2.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2024. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedama Manchester Cityja i Arsenala nešto kasnije nego što je uobičajeno, zaključen je subotnji program Premiershipa.

Jedan gol je bio dovoljan aktualnim prvacima da dohvate nova tri, izuzetno važna boda. Mateo Kovačić koji se vratio u početnu postavu nakon šest utakmica sudjelovao je dobrim dijelom u akciji gola Cityja.

On je u 24. minuti dugom loptom pronašao Haalanda u domaćem 16-tercu, udarac Norvežanina obranio je Neto, ali najbrže je na odbijanac reagirao Foden i zatresao mrežu.Kovačić je igrao za City do 83. minute, dok Joško Gvardiol nije konkurirao za nastup zbog ozljede gležnja.

Arsenal ima dva boda manje, Newcastle se upisao na listu klubova koji su doživjeli teške poraze u posljednjih nekoliko kola u srazu s Topnicima.

Nakon poraza od Fulhama, Arsenal je u prvenstvu ostvario šest vezanih pobjeda uz gol razliku 27:2. Newcastle je od prve minute bio pod velikim pritiskom, ali je prvi gol Arsenala došao nakon kornera i poprilično konfuzne situacije pred Kariusa.

Zato šest minuta kasnije nije bilo dileme, jednostavna, brza, precizna akcija i gol Havertza. Živio je opasno Newcastle, ali je nekako preživio to prvo poluvrijeme. Kada se činilo da je Newcastle malo povezao konce, stigao je gol Sake u 65. minuti. Četvrti gol je postigao Kiwior opet nakon kornera, opet sreća nije bila saveznik Newcastlea. Na kraju je poraz Newcastlea ublažio Willock.

Video: Arsenal - Newcastle 
Kopirati
Drag cursor here to close