Tražili treću pobjedu zaredom protiv Topnika

Arsenal razmontirao West Ham, Manchester United u naletu

Ovo je jedan od najteži poraza West Hama na domaćem terenu nakon onoga od Blackburna u sezoni 1963/64. Tada je West Ham izgubio 2:8.
Sport / Nogomet | 11. 02. 2024. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje nedjeljno popodne, navijači West Hama će dugo pamtiti. Kao jednog od neugodnijih kroz povijest kluba za koji navijaju. Iako ih je bilo loših, teških, pogotovo kada je West Ham ispadao iz Premiershipa.

Danas je to u prvih dvadesetak minuta bila "normalna" prvenstvena utakmica u kojoj nije bilo nekih velikih uzbuđenja, a onda je Arsenal polako počeo stiskati. Trossard je potegao volej, ali je golman West Hama sjajno obranio. U 32. minuti korner za Arsenal, Saliba postiže gol.

U tu počinje noćna mora za West Ham koji kao da se ugasio. Slijedi penal i gol Sake. Svega tri minute nakon Sake u listu strijelaca upisao se i Gabriel. Poluvrijeme je zaključio sjajnim golom Trossard, nakon čega su navijači West Hama vidjeli "koliko je sati".

Krenuli su lagano van stadiona bojeći se najgoreg. To je domaći poraz od Blackburna u sezoni 1963/64. Tada je West Ham izgubio 2:8. Danas je završilo 0:6. U drugom dijelu su još su zabijali Saka i Rice, u razmaku od tri minute. Taj šesti gol Arsenala je došao 66. minuti, tako da je moglo biti i gore.

Posljednji put je Arsenal dobio nekoga šest razlike u gostima 1935. godine. To je bila Aston Villa, završilo je 1:7. Posljednje dvije visoke pobjede "Topnika" bile su u gostima protiv Middlesbrougha 1999. i Evertona 2009. Dva puta je bilo 1:6. Prije utakmice su razmišljali "Hammersi" da probaju i treći put u sezoni dobiti Arsenal. Prvi put u 99 godina.

Aston Villa kao da polako pada, dok je Manchester United sve bliže najboljima. Od zadnjih šest utakmica u svim takmičenjima Aston Villa je dobila samo jednu. Na domaćem terenu je ovo treći vezani poraz. Dok je United upisao treću pobjedu zaredom. Kreatori pobjede bili su Rasmus Hojlund i Scott McTominay.

Hojlund je pogodio na šestoj utakmici zaredom, igrala se 17 minuta. Villa se 67. minuti vratila golom Douglasa Luiza. Sedam minuta kasnije ten Hag je na teren poslao Scotta McTominaya umjesto Rashforda. Škot je odveo reprezentaciju na Europsko prvenstvo, vukao je United dobrim dijelom ove sezone svojim golovima.

Danas je opet pogodio u važnom trenutku, u 86. minuti. Sada Manchester United ima pet bodova manje od Ville, šest od Tottenhama.

Kopirati
Drag cursor here to close