Prolaz u nokaut fazu

Velika pobjeda Palestine u Kataru

Mogla je Palestina i do četvrtog gola, baš kao što je Hong Kong imao priliku ublažiti poraz. Everton je zapucao jedanaesterac.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2024. u 00:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da jedna reprezentacija može funkcionirati u nemogućim uvjetima, najtežim trenucima, potvrdila je ona Palestine. Koja je ostvarila povijesni uspjeh. Prolaskom u nokaut fazu Azijskog kupa. Prvi put. Nakon startnog poraza od Irana 1:4, Palestina je u nastavku turnira prvo osvojila bod protiv ambicioznih Ujedinjenih Arapskih Emirata, a onda je nadigrala Hong Kong.

Dovoljno za četiri boda. Dobro, na ruku je išao i sustav takmičenja, ali opet, s obzirom na okolnosti, ovo je veliki rezultat. Ali isto tako ne treba zaboraviti i podatak da je malo nedostajalo da Palestina završi druga u skupini, međutim, UAE je stigao do gola protiv Irana, što je bilo dovoljno za nešto bolju gol razliku.

Palestina je sjajno krenula u utakmicu, nakon svega 12. minuta igre, Mus'ab Al Battat je centrirao, glavom je pogodio Oday Dabbagh. Najbolju priliku za izjednačenje na drugoj strani propušta Siu Kwan. Strijelac prvog gola se mogao proslaviti, ali je zapucao zicer, s par metara je njegov šut zaustavio Ka Wing.

Ubacivanja sa strana, sasvim je svejedno lijeve ili desne su se pokazala kao najbolje oružje Palestine na teren. Na otvaranju drugog dijela Mus'ab Al Battatje opet poslao upotrebljivu loptu, koju je Zeid Qunbar pretvorio u gol. Sve je bilo gotovo nakon što je Dabbagh pospremio jednu odbijenu loptu.

Mogla je Palestina i do četvrtog gola, baš kao što je Hong Kong imao priliku ublažiti poraz. Everton je zapucao jedanaesterac. Pobjeda još ima veću težinu kada se zna da su u samo nekoliko dana trojica reprezentativaca ove selekcije dobili informacije o pogibijama članova svoje obitelji.

Očekivano u ovoj skupini je Iran završio na prvom mjestu s maksimalnih devet bodova. Sjajni napad Porta, Mehdi Taremi je bio dvostruki strijelac, dok je jedini gol za Emirate postigao Al Ghassani.

Plasman u nokaut fazu je izborila i Sirija. Također s četiri boda. Sirijci su u prvom kolu obranili bod protiv Uzbekistana, onda su u trećem slavili minimalno protiv Indije Igora Štimca. Dugo su Sirijci lomili svoje protivnike, na kraju je Omar Khrbin pogodio u 77. minuti za slavlje selekcije koju vodi neumorni Hector Cuper.

Uzbekistan Srećka Kataneca je ostao neporažen u susretu sa favoriziranom Australijom. Boyle je pogodio s bijele točke, ali je Turg'unboyev spasio Uzbekistan poraza. Za sada imamo dva para osmine finala. Za pet dana Tadžikistan Petra Šegrta će igrati protiv UAE-a dok je protivnik Irana tri dana poslije Sirija.

Kopirati
Drag cursor here to close