Dva gola Minamina

Japan i UAE opravdali status favorita

Japan je danas ostvario očekivanu pobjedu, savladao je Vijetnam 4:2, dvotruki strijelac je bio Minamino.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2024. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od drugog dana Azijskog kupa kada smo u tri utakmice vidjeli jedan gol, nedjelja je ipak bila puno drugačija. Prije svega zahvaljujući raspoloženim igračima Japana i Vijetnama. Japan, veliki favorit ovogodišnjeg turnira je imao problema u nekoj ranoj fazi utakmice, prvog poluvremenu, ali su stvari na kraju došle na svoje mjesto. Japan je sjajno otvorio susret, već u 11. minuti došao je do vodstva pogotkom Takumija Minamina.

Yukinari Sugawara uputio je udarac unutar 16 metara koji je blokiran, a odbijenu loptu 28-godišnji napadač Monaca iz prve posprema u mrežu za prvo vodstvo Japana u susretu. Međutim, Vijetnam koji je bio totalni autsajder, se predstavio u vrlo dobrom svjetlu. Dinh Bac Dinh Bac Nguyen je pogodio nakon kornera u 16. minuti za 1:1. Japan je imao problema s prekidima, nakon jednog u 33. minuti Tuan Hai Pham našao na pravom mjestu u pravo vrijeme za 1:2.

Veznjak Liverpoola Wataru Endo u 45. minuti pronašao je samog Minamina u protivničkom šesnaestercu, dok je u nadoknadi Minamino malo i asistirao, Keitu Nakamuri za drugi preokret u ovom susretu. Drugo poluvrijeme je bilo daleko mirnije, tek je u završnici utakmice točku na i stavio napadač Feyenoorda Ayase Ueda.

U drugom današnjem susretu Azijskog kupa, snage su odmjerile reprezentacije skupine C, Ujedinjeni Arapski Emirati i Hong Kong. Selekcija trenera Benta je dominirala većim dijelom, što potvrđuje i 21 udarac prema golu (sedam u okvir) i na kraju je stigla do sigurne pobjede. Bolji su bili Ujedinjeni Arapski Emirati koji su do vodstva došli u 34. minuti pogotkom Sultana Adila s bijele točke. Vrlo lijepu akciju koja potvrđuje da se i u selekciji Hong Konga radi dobar posao je završio Kwan Chan.

Slavlje igrača Hong Konga je trajalo samo tri minute, jer su Emirati ponovo vodili zahvaljujući Zayedu Al Zaabiju. Na kraju je pobjednik potvrđen nakon još jednog jedanaesterca koji je u gol pretvorio Yahya Al Ghassani u petoj minuti sudačke nadoknade.

Kopirati
Drag cursor here to close