Azijski kup

Palestina osvojila veliki bod, Katanec sredio Štimca

Palestina je do odmora propustila dvije velike prilike, a ono što nisu uspjeli zabiti njeni igrači, jeste Bader Nasser koji je savladao svog golmana.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2024. u 01:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni Palestinci koji su nekim slučajem mogli da gledaju utakmicu protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata su bili itekako ponosni. Nakon uvjerljivog poraza u prvoj utakmici od Irana, Tunižanin Makram Daboub je uspio ekipu oporaviti i pripremiti za ovaj susret. U kojem su na kraju zasluženo dohvatili bod.

Ipak, selekcija trenera Paula Benta je stigla prva do prednosti. Palestinci su izgubili jednu loptu na sredini terena, centaršut Ali Saleha nije bilo teško u mrežu pospremiti Sultan Adilu. U 37. minuti su se stvari počele komplicirati po Emirate jer je dosuđen jedanaesterac, dok je isključen Al Hammadi.

Ipak šut Tamera Seyama zaustavlja golman Eisa. Palestina je do odmora propustila dvije velike prilike, a ono što nisu uspjeli zabiti njeni igrači, jeste Bader Nasser koji je savladao svog golmana. Imala je Palestina još nekoliko prilika do kraja utakmice ali do drugog gola nije došla. U narednom susretu igraju protiv Hong Konga, pobjedom bi mogli i u drugi krug.

Do druge pobjede na Azijskom kupu stigla je Australija. Nakon 2:0 pobjede protiv Indije, Socceroosi su bili bolji od Sirije. Jedan udarac u okvir gola je riješio utakmicu. Onaj Jacksona Irvinea u 59. minuti utakmice. Kada je vrhom kopačke poslao loptu kroz noge protivničkom golmanu. Sirijci su imali jedan solidan pokušaj do kraja susreta, a njega je uz manje poteškoće obranio Matt Ryan.

U skupini B Indija je prvo poražena od Australije 0:2, dok je u drugom nastupu bolji od Štimčeve momčadi bio Uzbekistan s 3:0. Izbornik Uzbekistana je Srečko Katanec, jedan od najboljih slovenskih nogometaša u povijesti.

Uzbekistan je utakmicu riješio u prvom poluvremenu kada je postigao sva tri pogotka. Već u četvrtoj minuti je poentirao Fajzulajev, potom je u 18. minuti na 2:0 povećao Sergejev, dok je u nadoknadi prvog poluvremena Nusrulajev zabio za 3:0.

Kopirati
Drag cursor here to close