Dva puta su slavili ove sezone Rođeni

Velež večeras na Grbavici

Velež zna kako je pobijediti na Grbavici, bilo u prvenstvu, bilo u Kupu, što niti za jedan klub nije lako bez obzira na formu, kvalitetu. Nikada na Grbavici nije lako doći do boda ili bodova.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2024. u 01:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva puta su igrali ove sezone. Dva puta je slavio Velež. Dva puta minimalno. Dugo vremena Velež nije bio niti blizu bodova na Grbavici, sve do sezone 2019/20, kada je ekipa uzela puni plijen pod vodstvom Feđe Dudića. Od te utakmice do ove večerašnje, Velež je znatno popravio statistiku u međusobnim susretima.

Velež zna kako je pobijediti na Grbavici, bilo u prvenstvu, bilo u Kupu, što niti za jedan klub nije lako bez obzira na formu, kvalitetu. Nikada na Grbavici nije lako doći do boda ili bodova. Iako je recimo u ovom trenutku velika razlika. Bodovna, Željezničar je na 23 boda, Velež ima 39. Velež je treći, Željezničar deseti. Plavima je svaki bod važan, Velež se bori za Europu, pod daleko je manjim pritiskom.

"Pauza nam je dobro došla, napravili smo dva mikrociklusa, obnovili smo fizičke kapacitete. Naravno, usto smo radili i na taktici. Igrače moram pohvaliti za izvrstan pristup radu, posvećenost, profesionalnost, stvarno su dobro odradili period koji je iza nas. Raduju nas nadolazeće utakmice, one su dodatni motiv i izazov svima nama. Neću ništa prognozirati, jer sam trener, a ne prognozer", kaže strateg Veleža koji u nezgodnom ritmu ima tri utakmice.

"Prvi nam slijedi Željo, veselimo se što igramo na kultnom stadionu, to je derbi koji traje već desetljećima. Svima nam je dodatni motiv igrati takve utakmice. Željo se pojačao u ovom prelaznom roku, a i od ranije su imali kvalitetan kadar. Igraju puno organiziranije, taktički discipliniranije, puno bolje u obje faze i to im je donijelo bolje rezultate, u derbiju protiv Sarajeva pogotovo. Čudno je da se nalaze na tabeli tamo gdje se nalaze, jer kvalitetom zaslužuje bolje. Nama će nedostajati Giorgi Guliashvili koji je ozlijeđen i Vito Čaić, koji ne može trenirati zbog upale sinusa", istakao je u najavi utakmice Dean Klafurić. Večerašnji susret počinje u 20 sati, prema najavama jedni i drugi će imati podršku navijača.

Kopirati
Drag cursor here to close