Nakon novog remija

Klafurić: Naći ćemo način da opet budemo pravi

Nećemo kukati. Mi ćemo se adaptirati na datu situaciju, naći ćemo način da opet uđemo u pravi ritam, da opet pobjeđujemo", poručio je Klafurić
Sport / Nogomet | 11. 03. 2024. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niti petu utakmicu zaredom u prvenstvu nogometaši Veleža nisu uspjeli stići do tri boda. Jesu ostali na trećem mjestu, ali su propustili priliku da se učvrste na trećem mjestu.

Ovako prije ulaska u treći dio, imaju bod više od Sloge, dva od Sarajeva. Protiv Tuzla City je Velež trebao rani gol, nakon dva vezana neuspjeha i uspio je. Nakon tridesetak sekundi, mrežu gostiju pogađa Čaić. I onda kada se očekivalo, da možda do kraja prvih pola sata igre, Velež eventualno dođe do drugog gola, situacija se počela mijenjat na terenu.

Tuzla City je stigla do izjednačenja, nakon čega se situacija po gol Veleža počela komplicirati. Na kraju je nekako poluvrijeme privukao kraju. U nastavku jeste Velež napravio pritisak, Tuzla City je zaprijetila opasno iz jedne kontre, ali ni Velež nije mogao do gola.

Probali su njegovi igrači pokušajima iz daljine, dolazile su lopte s jedne i druge strane, mijenjao je Klafurić, ali Velež mora čekati neku novu priliku. Nakon utakmice, Klafurić je priznao kako su gosti svojom postavkom iznenadili.

"Gosti su izašli u drugom sustavu, trojica u zadnjoj liniji, što se kasnije pretvaralo u 5-4-1. Mi jesmo rano poveli, činilo se kako utakmicu možemo odvesti na svoj mlin, ali se to nije dogodila. Izgubili smo prostor u sredini terena, nismo se dobro adaptirali na sustav. Jesmo imali neke svoje prilike ali smo jako loše reagirali. U drugom dijelu smo se bolje adaptirali, preuzeli inicijativu, skratili smo prostor, stvarali prilike, ali nismo zabili gol. Mislim da smo bliže bili pobjedi" istakao je Klafurić.

Na pitanje novinara da li se ovaj period može nazvati krizom, trener Rođenih je odgovorio.

"Sada je situacija drugačija, sada smo mi postali lovina. Drugačije nas gledaju protivnici. Analizirali su nas, motivirani su, sada mi moramo napraviti neki iskorak. Trebat će nam malo vremena da se i mi prilagodimo, radimo na tome. Teže postižemo golove iz stvorenih prilika".

Pored toga, strateg Veleža se osvrnuo na činjenicu da jeste ekipa izgubila odlaskom stopera Oliveire, da su tu problemi s terenima za treninge.

"Sve su to objektivne stvari, došao je novi igrač, čekamo papirologiju, jesmo izgubili odlaskom važnog igrača, ali nećemo kukati. Mi ćemo se adaptirati na datu situaciju, naći ćemo način da opet uđemo u pravi ritam, da opet pobjeđujemo", poručio je Klafurić

Kopirati
Drag cursor here to close