Fluminense vs Boca Juniors

Večeras veliko finale Copa Libertadores

Bilo je burno prije utakmice, očekivano, na Copacabani je došlo do sukoba navijača, policija je reagirala.
Sport / Nogomet | 04. 11. 2023. u 11:00 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz nekog čudnog razloga na našim prostorima je dobrim dijelom zapostavljeno. Nepravedno, iako je danas i posljednjih godina daleko dostupnije nego što je bio slučaj u prošlosti.

Govorimo naravno o južnoameričkoj Ligi prvaka, poznatijoj pod nazivom Copa Libertadores. Jednoj od najvećih utakmica klupskog nogometa u svijetu. Koja se večeras igra na kultnoj Maracani. Nakon onog kaosa prije revanš utakmice River Plate - Boca u finalu, 2018. godine, vodstvo CONMEBOL-a je odlučio da će u budućnosti pobjednika odlučivati jedna utakmica. Na neutralnom terenu, iako to baš nije lako izvedivo.

Prošle godine se igralo u Ekvadoru, prije toga u Urugvaju, na Maracani, na Monumentalu, onom Peruanskom. Sada smo opet na Maracani, što daje ogromnu prednost Fluminenseu koji igra svoje utakmice na domaćem terenu baš na ovom stadionu

Video: Navijači Fluminesea 

Međutim, s Bocom je u Rio kažu stiglo 100.000 navijača, koji bi tu prednost trebali neutralizirati iako naravno svi ne mogu na stadion. Bilo je burno prije utakmice, očekivano, na Copacabani je došlo do sukoba navijača, policija je reagirala. Prema nekim informacijama nakon tučnjave vodstvo CONMEBOL-a se "uhvatilo" u razmišljanju da se finale igra pred praznim tribinama što je velika glupost. Bez obzira na sve.

Video: Navijači Boce Juniors 

Boca će večeras loviti svoj sedmi naslov kako bi se izjednačila s Independienteom. Nije Boca igrala realno neki vrhunski nogomet, nokaut fazu je prošla na penale. Dok je Fluminense bio konkretniji, puno. Za njih je ovo tek drugo finale, jedno su već izgubili 2008. godine.

Puno je stvari koje vrijedi izdvojiti prije večerašnjeg finala. Dvojica prvih golmana protagonista imaju skoro 80 godina kombinirano, Sergio Romero 36, Fábio 43. Marcelo će nastojati da ispiše povijest osvajanjem dva naslova prvaka Europe i Južne Amerike, Frank Fabra će da čuva svog bliskog prijatelja i suigrača iz selekcije Kolumbije Jhona Arijasa.

Video: Golovi Boce Juniors 

Pažnju privlače, mladi super talentirani igrači Valentín Barco, lijevi bočni Boce Juniors koji ima 19 godina i tri godine stariji André defenzivni veznjak Fluminensea. U vrhu napada će biti legendarni Edinson Cavani Urugvajac u dresu Boce i jedan Argentinac na drugoj strani Germán Cano, također vrlo iskusan, prvi strijelac Cope s 12 postignutih golova. Igra u sjajnoj formi ove sezone.

Video: Golovi Fluminensea 

Boci nedostaju važni igrači, Marcos Rojo zbog kartona, ozlijeđeni su Zeballos i Benedetto. Kod Fluminensea su to Jorge i Nino.

Na klupama su Jorge Almirón (Boca) i Fernando Diniz (Fluminense), Almirón ipak nešto više voli defenzivu, dok Diniza brine forma ekipe u posljednje vrijeme. U zadnjih šest utakmica njegova ekipa je upisala samo jednu pobjeda. Međutim, kako se kaže, ovo je finale, jedna utakmica, naboj ogroman i sve je moguće. Utakmica počinje u 21 sat, ako možete probajte je ne propustiti.

Kopirati
Drag cursor here to close