Copa Libertadores

U velikom finalu Boca Juniors i Fluminense

Finalna utakmica se igra 4. studenog na Maracani u Rio de Janeiru i nema sumnje da nas očekuje veliki okršaj.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2023. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslastica u finala Copa Libertadores. Dobro, možda bi svakako to bio veći spektakl da igraju recimo Boca i River, ali opet prirodno je da o prvaku Južne Amerike odlučuju argentinski i brazilski klubovi.

Prije tri godine je Flamengo savladao River u finalu, ovaj put će igrati Boca Juniors i Fluminense. Boca koja na titulu čeka od 2007. godine, dok je Fluminense igrao samo jedno finale, ono 2008. godine. Boca koja ne briljira u prvenstvu, uspjela je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladati Palmeiras 4:2.

Prvi susret na La Bomboneri je završio bez golova i činilo se kako je Palmeiras bliži finalu, ali stvari je promijenio gol Edinsona Cavanija u 23. minuti. Boca je ostala s desetoricom, Marcus Rojo je krivac, u 66. minuti je zaradio drugi žuti karton.

Samo sedam minuta kasnije, čovjeka više domaći kapitaliziraju, Joaquin Piquerez je izjednačio. Prilikom izvođenja jedanaesteraca Sergio Romero je obranio prva dva pokušaja Raphaela Veige i Gustava Gomeza. Cavani također nije pogodio ali su svi ostali igrači Boce bili precizni.

Fluminense je također plasman u finale izborio na gostujućem terenu. Prvi susret Fluminensea i Internacionala je završio
bez pobjednika 2:2, dok je u drugom Fluzão kako od milja zovu ovaj klub u Brazilu bio bolji 2:1. Gabriel Mercado je u devetoj minuti susreta doveo u vodstvo ekipu iz Porto Alegrea, no Fluminense je preokrenuo u završnici susreta golovima Johna Kennedyja u 81. minuti i Germana Cana u 87

Video: Palmeiras - Boca Juniors 

Finalna utakmica se igra 4. studenog na Maracani u Rio de Janeiru i nema sumnje da nas očekuje veliki okršaj. Za Bocu će to biti 12. finale, a do sada je slavila šest puta (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007) i ima priliku dostići Independienteov rekord od sedam naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close