Copa Libertadores

VIDEO | Veliki navijački neredi: Brazilci uletjeli na plažu Bocinim navijačima, policija pucala

Navijači Boce krenuli su u možda najveće klupsko gostovanje u povijesti nogometa te ih se u Rio de Janeiru očekuje oko sto tisuća, iako su dobili pravo na pet puta manje ulaznica.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilski organi reda nisu se najbolje pripremili za situaciju pred finalnu utakmicu Cope Libertadores.

Nešto što je bilo za očekivati istog trenutka kad je postalo poznato da će finale Cope Libertadores na Maracani igrati Fluminense i Boca Juniors, se i dogodilo. Otprilike dva dana prije utakmice, započeli su neredi.

Navijači Boce krenuli su u možda najveće klupsko gostovanje u povijesti nogometa te ih se u Rio de Janeiru očekuje oko sto tisuća, iako su dobili pravo na pet puta manje ulaznica.

Kako su neki od njih počeli dolazi već ranije, odnosno puno prije subotnje utakmice, Brazilci su im organizirali fan zonu na plažu Copacabana. No, očito nedovoljno dobro osiguranu.

Argentinci su se vrlo brzo počeli skupljati te su prije svega bili glasni i veseli. No, kako tvrde neki izvori, nisu bili nimalo incidentni, čak su im se pridružili i neki navijači Flamenga, koji se nadaju porazu njihovog velikog rivala.

Nažalost, nedovoljno osiguranje rezultiralo je time da su navijači Fluminensea organizirano uletjeli na plažu, gdje je među navijačima bilo puno kompletnih obitelji, odnosno žena i male djece. Tada je nastao kaos, koji je potrajao i koji je rezultirao dolaskom naoružanih pripadnika specijalne policije.

Video: Torcedores do Fluminense e do Boca Juniors entram em confronto na praia de Copacabana no Rio

Oni tamo nisu uspjeli uspostaviti red pa su se poslužili oružjem, a dvije različite strane daju različita svjedočanstva. Argentinci tvrde da je policija gumenim mecima zapucala na njih bez ikakvog razloga, dok s brazilske strane dolaze navodi kako su se Argentinci opirali uvođenju reda, prenosi N1.

Problem je što su do utakmice preostala još dva dana i jedna cijela noć te je moguće da će doći do dodatnih problema, a neki neredi su se već preselili na ulice brazilskog milijunskog grada.

Kopirati
Drag cursor here to close