UEFA Liga prvaka

Visoke pobjede Cityja i Borussije Dortmund

Nogometaši Manchester Cityja zadržali su stopostotni učinak i nakon trećeg kola Lige prvaka, svladavši Kopenhagen 5:0. U drugom susretu skupine G Borussia Dortmund je na gostovanju porazila Sevillu sa 4:1.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2022. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećem kolu skupine G Građani su nadigrali Copenhagen s uvjerljivih 5:0. Dvostruki strijelac bio je Erling Haaland koji je oba pogotka zabio u prvom dijelu, u 7. i 32. minuti, a da nije zamijenjen na poluvremenu, sjajni Norvežanin možda bi na kontu imao još poneki gol.

Haaland zasad ima 28 golova u 22 nastupa u Ligi prvaka.

Branič Copenhagena David Khocholava je u 39. minuti zatresao vlastitu mrežu za 3:0 Cityja, Riyad Mahrez je u 55. minuti bio siguran s bijele točke, a konačnih 5:0 postavio je Julian Alvarez u 76. minuti.

U drugom susretu skupine G Borussia Dortmund je na gostovanju porazila Sevillu sa 4:1. Raphael Guerreiro (6), Jude Bellingham (41), Karim Adeyemi (43) i Julian Brandt (75) su zabili su za njemački sastav, dok je pogodak za domaćine postigao Youssef En-Nesyri (51).

Ivan Rakitić je igrao do 62. minute za Sevillu kada je umjesto njega ušao Thomas Delaney. Na ljestvici vodi City s devet bodova i 11-1 razlikom pogodaka. Borussija je druga sa šest bodova, dok Sevilla i Kopenhagen imaju po bod, javlja Hina.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close