UEFA Liga prvaka

Uvjerljive pobjede Barcelone, Juventusa i Chelseaja

"Bluesi" su poveli već u osmoj minuti preko Girouda koji je lijepo pogodio na asistenciju Kaia Havertza. Francuski napadač je u 54. minuti povećao prednost londonskog sastava. Do kraja je Giroud postigao još dva gola za konačnih 4:0.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2020. u 23:36 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skupini E Chelsea je na gostovanju porazio Sevillu sa 4:0 osiguravši prvo mjesto u skupini, a sva četiri gola zabio je Olivier Giroud.

Sevilla i Chelsea su i prije ove utakmice osigurali prolaz, a na Sanchez Pizjuanu igrali su za prvu poziciju. Kako je prvi susret završio bez golova, bilo je jasno kako će pobjednik osigurati prvo mjesto.

"Bluesi" su poveli već u osmoj minuti preko Girouda koji je lijepo pogodio na asistenciju Kaia Havertza. Francuski napadač je u 54. minuti povećao prednost londonskog sastava, a za drugi gol asistirao mu je Mateo Kovačić.

U 74. minuti je zabio i za 3-0 na dodavanje Kantea, a sjajnu večer zaokružio je i četvrtim golom u 83. minuti iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio.

Sa 34 godine i 63 dana Giroud je postao najstariji igrač u povijesti Lige prvaka koji je upisao hat-trick, računajući i Kup prvaka, stariji od njega bio je tek Ferenc Puškaš koji je imao 38 godina i 173 dana kada je zabilježio hat-trick za Real Madrid 1965.

Ivan Rakitić je igrao do 75. minute za Sevillu, dok je Kovačić za goste igrao do 67. minute.

U ranije odigranom susretu Krasnodar je pobijedio Rennes sa 1:0 osiguravši treće mjesto i plasman u Europsku ligu.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 13 bodova, Sevilla ima 10, Krasnodar četiri, a Rennes jedan bod. U posljednjem kolu koje će biti revijalnog karaktera sastaju se Chelsea - Krasnodar i Rennes - Sevila.

U skupini F Borussia Dortmund je, oslabljena zbog ozljeda neigranjem prvog strijelca Erlinga Haalanda i veznjaka Emrea Cana, ispunila cilj, osvojila bod koji joj je bio dovoljan za plasman u nokaut fazu.

Domaćin je poveo u 44. minuti golom Raphaela Guerreira, a izjednačio je Ciro Immobile iz kaznenog udarca u 67. minuti.

U drugom susretu Club Brugge je pobijedio Zenit sa 3:0 osiguravši utješno treće mjesto i Europsku ligu, ali i ostavši u igri za osminu finala.

Golove su Charles de Ketelaere (33), Hans Vanaken (58-11m) i Lang (73).

U skupini G Barcelona i Juventus su ostvarili očekivane pobjede protiv Ferencvaroša i kijevskog Dynama. Barca je u Budimpešti slavila sa 3:0, dok je Juve u Torinu pobijedio identičnim rezultatom pa će španjolski i talijanski velikan u zadnjem kolu u međusobnom susretu odlučiti o pobjedniku skupine.

Barca će ogled na Camp Nou dočekati s tri boda više. Podsjetimo Španjolci su u prednosti jer su u Torinu slavili sa 2:0.

Barcelona je u Mađarskoj rutinski stigla do tri boda, a golove su zabili Griezmann (14), Braithwaite (20) i Dembele (28-11m), dok su strijelci za Juve bili Chiesa (21), Ronaldo (57) i Morata (66).

Barcelona vodi sa 15 bodova, Juventus ima 12, a Ferencvaros i Dynamo Kijev po bod.

U posljednjem kolu snage će odmjeriti Barcelona i Juventus, te Dynamo i Ferencvaroš. Fradi i Dynamo će u međusobnom susretu u Kijevu loviti treće mjesto, a njihov prvi susret je završio 2:2.

Kopirati
Drag cursor here to close