UEFA Liga prvaka

Leipzig slavio kod Basaksehira u utakmici punoj pogodaka

Nogometaši RB Leipziga osvojili su važna tri boda u borbi za plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što su u ludom susretu u Istanbulu pobijedili Istanbul Basaksehir sa 4:3.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2020. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ranijem večernjem terminu odigrane su još dvije utakmice petog kola Lige prvaka.

Nogometaši RB Leipziga osvojili su važna tri boda u borbi za plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što su u ludom susretu u Istanbulu pobijedili Istanbul Basaksehir sa 4:3.

Gosti iz Njemačke imali su vodstvo od 2:0 i 3:1, no domaćin je predvođenin trostrukim strijelcem Irfanom Kahvecijem uspio izjednačiti na 3:3. Ipak, u drugoj minuti nadoknade njemački sastav je stigao do pobjede.

Leipzig je poveo u 26. minuti, Marcel Sabitzer je pucao sa više od 25 metara, ali je lopta na putu do gola pogodila Yussufa Poulsena i prevarila domaćeg vratara. Mukiele je u 43. minuti zabio za 2:0.

Ipak, u posljednjim trenucima prvog dijela Irfan Kahveci je vratio turskog prvaka u život. Edin Višća je iz kornera uputio prizemnu loptu na rub kaznenog prostora, a Kahveci je sjajnim udarcem pogodio za 2:1.

Dani Olmo je lijepo zabio za 3:1 u 66. minuti, no samo šest minuta kasnije Kahveci je smanjio na 2:3. Sjajnu predstavu 25-godišnji turski veznjak je okrunio fantastičnim golom iz slobodnog udarca u 85. minuti.

No, to nije bilo dovoljno, jer je Leipzig u drugoj minuti nadoknade stigao do pobjede. Alexander Sorloth je sjajnim udarcem sa 20 metara pogodio za 4:3.

U susretu E skupine Krasnodar je pobijedio Rennes sa 1:0 osiguravši treće mjesto i plasman u Europsku ligu.

Pogodak odluke zabio je Marcus Berg u 72. minuti. Aleksander Martinovič je uputio jednu dugačku loptu, Berg je bio brži od francuskim stopera, izašao je sam ispred Romaina Salina i lijepo zabio za 1:0.


Kopirati
Drag cursor here to close