Premier League

Uporni Chelsea u drugom poluvremenu razbio Crystal Palace

U prvom poluvremenu viđena je potpuna dominacija Bluesa, no domaćini nisu pronalazili put do gostujuće mreže, bez obzira na više od 70 posto posjeda lopte.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Chelsea / Crystal Palace stradao je na Stamford Bridgeu

U prvoj utakmici dana četvrtog kola engleske Premier lige Chelsea je na Stamford Bridgeu slavio protiv Crystal Palacea rezultatom 4:0.

U prvom poluvremenu viđena je potpuna dominacija Bluesa, no domaćini nisu pronalazili put do gostujuće mreže. Bez obzira na više od 70 posto posjeda lopte, domaći nogometaši su stvorili tek dvije prilike vrijedne spomena.

U 19. minuti Werner je odlično ušao u kazneni prostor, primio dodavanje, no tukao je po sredini gola. Samo minutu kasnije Jorginho je okušao udarac s ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi malo preko grede.

Na samom početku drugog dijela, točnije u 50. minuti domaćini ipak stižu do pogotka.

Sakho je imao čistu situaciju da otkloni opasnost u svom kaznenom prostoru, no učinio je to jako loše te je lopta došla do Azpilicuete, čiji pokušaj udaraca završava u bloku, no lopta se sretno odbija do Chilwella, koji nije imao problema zabiti u premierligaškom debiju za Chelsea.

Nastavili su domaćini i nakon gola prijetiti, tražeći novi pogodak, koji je došao u 66. minuti.

Ponovno je Chilwell bio u glavnoj ulozi ovoga puta kao asistent. Skupocjeno pojačanje Chelseaja ubacio je s lijeve strane te pronašao Zoumu na petercu, koji je sjajnim skokom nadvisio svog čuvara i zabio za 2:0.

Sve dvojbe oko pobjednika riješene su u 78. i 82. minuti kad su domaćini dobili dva kaznena udarca, koja je oba pospremio Jorginho.

Brazilac je tako stigao do 10. realiziranog penala u dresu Bluesa iz 12 pokušaja, a Chelsea do druge prvenstvene pobjede u četiri kola. 

Mateo Kovačić je u igru ušao u 83. minuti umjesto N'Golo Kantea. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close