Veliko priznanje

Mateo Kovačić službeno najbolji igrač Chelseaja prošle sezone

Nakon sezone lutanja, srebrni Vatreni je eksplodirao na Stamford Bridgeu.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2020. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prve sezone na posudbu u Chelseaju, gdje ga je Maurizio Sarri redovno rotirao u veznom redu s Rossom Barkleyem, hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić potpuno je procvjetao dolaskom novog trenera.

Frank Lampard ga je instalirao u najjači sastav, promijenio način igre i omogućio bivšem veznjaku Dinama da pokaže ono u čemu je najbolji – direktan korak prema naprijed, nevjerojatan dribling, otpornost na presing i fantastična suradnja sa suigračima, prenosi Germanijak.hr.

Tako je u netom završenoj sezoni ubilježio 47 nastupa u svim natjecanjima (samo dvojica imaju više), u žestokoj konkurenciji u sredini terena. Konačno je upisao i gol za „Bluese“, točnije dva komada – Valenciji i Evertonu – a ušao je i među deset najboljih driblera u Premiershipu ove sezone.

Sav trud, zalaganje i utjecaj na mladu momčad koja je ne njegovim krilima izborila četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka, prepoznali su i navijači londonskog velikana.

Oni su odlučili da je on najbolji igrač Chelseaja za ovu sezonu i tako mu odali još jedno priznanje za sjajne predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close