Europska liga

U znaku pokojnog Maradone: Napoli rutinski svladao Rijeku

Sve je za Riječane počelo ići nizbrdo pri kraju poluvremena, kada je Anastastio zabio autogol (40') na oštro ubacivanje Zielinskog. U 75. minuti Lozano je iskoristio sjajnu loptu Insignea i postigao konačnih 2:0.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2020. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer preminuli Diego Armando Maradona ostavio je velikog traga u talijanskom Napoliju, koji je na svom San Paolu ugostio Rijeku.

Talijani su ovoj utakmici dokazali da su bolja momčad, naravno i puno skuplja momčad, te su rutinski slavili 2:0 te tako na najbolji način ispratili preminulog velikana za kojeg su obje momčadi održale minutu šutnje na početku susreta.

Sve je za Riječane počelo ići nizbrdo pri kraju poluvremena, kada je Anastastio zabio autogol (40') na oštro ubacivanje Zielinskog.

Inače, golman Rijeke Nevistić je prethodno s nekoliko sjajnih rekacija sačuvao egal do samog kraja prvog dijela.

Foto: Twitter / Maradoni u čast svi su igrači Napolija obukli dres s brojem 10

U drugom dijelu se momčad Simona Rožmana nije predavala, iako je statistički bila inferiorna pred jačim Napolijem.

Talijani su prijetili, premda je i Rijeka znala pokazati zube povremeno, međutim sve je nekako splasnilo kada je u 75. minuti Lozano iskoristio sjajnu loptu Insignea. Dugačak pas izbacio je cijelu obranu Rijeke, a Meksikanac sam pred Nevistićem nije imao posebno težak posao.

Napoli je imao je na ovoj utakmici imao posebnu motivaciju, što su momaci Gennara Gattusa na koncu i dokazali, a Rijeci ostaje utjeha da su u obje utakmice s talijanskim ligašem pokazali kako su tek male nijanse prevagnule te da ovaj sastav tima s Rujevice ima perspektivu.

U grupi F sada Napoli ima 9, a Real Sociedad i AZ Alkmaar po 7 bodova. Rijeka je i dalje bez ijednog boda.

Kopirati
Drag cursor here to close