Europska liga

Dinamo suverenom pobjedom protiv Wolfsbergera na korak do prolaza

Nogometaši zagrebačkog Dinama nadomak su plasmana u 16-inu finala Europske lige. Modri su u susretu 4. kola skupine K kao gosti u Klagenfurtu svladali austrijski Wolfsberger sa 3:0 (0:0) te se tako izdvojili na vrhu ljestvice.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2020. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama nadomak su plasmana u 16-inu finala Europske lige, u čemu im je pomogla gostujuća pobjeda protiv austrijskog Wolfsbergera sa 3:0 (0:0).

Strijelci su bili Lovro Majer u 60., Bruno Petković u 75. i Luka Ivanušec u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Dinamo je tako i nakon četiri kola ostao bez primljenog pogotka u Europskoj ligi, a s osam osvojenih bodova predvodi ovu skupinu.

Do vodstva je Dinamo stigao nakon što je Kastrati uputio dobar centaršut s desne strane koji domaća obrana nije uspjela očistiti, lopta je pala na nogu Majera koji je pucao sa 10 metara. Njegov udarac odlični domaći vratar Kuttin uspio je skrenuti, ali samo do vratnice od koje se lopta odbila iza linije.

Foto: GNK Dinamo / S dvije vezane pobjede u Europskoj ligi Dinamo je zadržao dobre izglede za prolazak u drugi krug

Utakmica je bila odlučena u 75. minuti kada je Ademi krenuo u prodor sa 30-ak metara od domaćeg gola, prošao kroz trojicu obrambenih igrača, a kada mu je vratar krenuo blokirati udarac na petercu, on je uposlio Petkovića koji je sa šest metara poslao loptu u prazan gol.

Konačnih 3:0 postavio je Ivanušec u samoj završnici utakmice preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora nakon kombinacije Tolića i Ademija, javila je Hina.

Moskovski CSKA je kod kuće odigrao 0:0 protiv Feyenoorda.

Za tjedan dana Dinamo će gostovati kod Feyenoorda u Rotterdamu, dok će istovremeno CSKA u Moskvi ugostiti Wolfsberger.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Mamić: Cijela ekipa odigrala je vrhunski

Modri su odigrali najbolju europsku utakmicu ove sezone, a svoje oduševljenje nije krio ni trener Dinama Zoran Mamić koji je po završetku utakmice rekao:

"Čestitke mojoj momčadi na pobjedi, dobroj igri i tri gola. Ponosni smo što smo jedina ekipa u Europi bez primljenog gola u četiri utakmice. Iznimno sam sretan. Stvarno je cijela ekipa odigrala vrhunski, od Petkovića u vrhu pa i svih ostalih. Još nije gotovo, još imamo dvije utakmice i moramo uzeti koji bod da bi prošli dalje. Idemo pobijediti u svakoj utakmici, idemo se odmoriti i pripremiti".

Kopirati
Drag cursor here to close