UEFA Europa League

Rijeka uvjerljivo poražena u Nizozemskoj; Napoli bolji od Sociedada

Nakon što je u prvom kolu Europske lige tijesno, u sudačkoj nadoknadi poražena od Real Sociedada, Rijeka je u drugom kolu upisala novi – puno uvjerljviji poraz. AZ Alkmaar bio je puno bolji i slavio s 4:1.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2020. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugom kolu skupine F Europske lige nogometaši Rijeke su gostovali u Nizozemskoj kod AZ Alkmaara i izgubili sa 4:1.

Kola su krenula nizbrdo već u petoj minuti utakmice. Posljednji igrač u obrani Riječana, Darko Velkovski, skrivio je penal kojeg je realizirao  kapetan domaće momčadi Koopmeiners.

Domaćin u 20. minuti stiže do povećanja vodstva nakon nove greške cjelokune Rijekine defanzive, a poglavito Escovala koji nije mogao pratiti Gudmundssona, koji izlazi jedan na jedan sa Nevistićem i zabija za 2:0.

Već nakon šest minuta nastavka stiže novi hladan tuš. Nizozemci su odigrali brzu kontru, Jesper Karlsson je bio najhitriji, vara Escovala i zabija u Nevistićev suprotni kut za velikih 3:0.

Devet minuta kasnije stiže i četvrti gol te potpuni potop, a po drugi se put u strijelce upisao Islanđanin Gudmundsson, dok je asistent bio Koopmeiners.

Do kraja utakmice uspjela je Rijeka tek ublažiti poraz nakon odlične kombinacije asistenta Lončara i strijelca Sandra Kulenovića koji poentira u 72. minuti.

Momčad Simona Rožmana tako se nalazi na začelju ove grupe u kojoj je u drugom kolu Napoli kao gost svladao Real Sociedad s 1:0, istim onim rezultatom kojim je španjolski predstavnik protekli tjedan slavio na Rujevici.

Strijelac za Napoli bio je Matteo Politano u 56. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close