Najbolji u Južnoj Americi

Flamengo osvojio Copa Libertadores

U Europi je Gabriel Barbosa bio poprilično osporavan, što donekle i nije bilo čudno s obzirom da je za godinu dana provedenih u Interu uspio postići jedan gol.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put u svojoj povijesti, slavni Flamengo je ponovo najbolja momčad Južne Amerike. U finalu Copa Libertadores, Flamenog je
srušio Atletico Paranaense 1:0. Strijelac jednog gola na utakmici, i to u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena bio je Gabriel Barbosa.

Gol Flamenga je stigao samo nekoliko trenutaka kasnije nakon što je isključen Pedro Henrique. U Europi je Gabriel Barbosa bio poprilično osporavan, što donekle i nije bilo čudno s obzirom da je za godinu dana provedenih u Interu uspio postići jedan gol. Usput, niti jednu utakmicu nije počeo u prvoj postavi.

Inter je prije šest godina, za ovog igrača Santosu platio čak 30 milijuna eura. Kasnije se njegov prelaz iz Intera u Flamengo se pretvorio u svojevrsnu snagu. Na kraju je nakon skoro dva mjeseca pregovora dogovoreno da Flamengo plati Interu 18 milijuna eura uz procenat od 20 posto nakon eventualne sljedeće prodaje.

Video: Copa Libertadores Final 2022

Za Flamengo je ovo treći naslov Copa Libertadores. Inače, brazilski klubovi pobijedili su u zadnja četiri finala - Flamengo (2019. i 2022.), te Palmeiras (2020. i 2021.). U nokaut fazi ove sezone, Flamengo je eliminirao Deportes Tolimu, Corinthians te Vélez Sarsfield.

Kopirati
Drag cursor here to close