Samo riječi hvale

U istu rečenicu stavio Modrića, Ibru i Ronalda; ''To što radi Luka je nevjerojatno''

Iako su očekivanja navijača uvijek najviša, Carlo nije netko tko se razbacuje obećanjima i velikim najavama pa tako ni sada nije htio obećati titule, ali je obećao da će se boriti do kraja.
Sport / Nogomet | 24. 12. 2021. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlo Ancelotti vodi Real Madrid prema novoj tituli. Nakon 21. odigranog kola Kraljevi su lideri prvenstva s osam bodova, ali i utakmicom više od drugoplasirane Seville. U velikom intervjuu za španjolski AS, danas 62-godišnji talijanski stručnjak osvrnuo se na aktualnu sezonu i kadar kojim raspolaže, pišu Sportske novosti.

"Možda je ovakvoj situaciji pridonijelo moje višegodišnje iskustvo u nogometu, kao i to što znam kako unijeti samopouzdanje u svoje igrače. Madrid ima talentiranu i kvalitetnu momčad, a trener je taj koji joj mora dati samopouzdanje, netko tko mora pronaći balans između mladih i iskusnih igrača, a ja sam to sa svojim stožerom uspio napraviti", započeo je Ancelotti čiji je Real ove sezone u La Ligi upisao 14 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz uz gol razliku 41:16.

Iako su očekivanja navijača uvijek najviša, Carlo nije netko tko se razbacuje obećanjima i velikim najavama pa tako ni sada nije htio obećati titule, ali je obećao da će se boriti do kraja.

"To je ono što radimo, dajemo sve od sebe na svakom turniru, u svakoj utakmici. U prvom dijelu sezone imali smo nekoliko kikseva, no na kraju, kad se pogleda, upisali smo samo dva poraza - onaj od Espanyola u La Ligi i onaj od Sheriffa u Ligi prvaka. No, to se dogodilo kada su nam nedostajali igrači poput Modrića i Kroosa. A kad su se oni vratili, onda ste mogli vidjeti da momčad ima jedan prilično jasan identitet."

Kad je već spomenuo hrvatskog maestra, pitanje o Lukinim nevjerojatnim igrama i s 36 godina na leđima bilo je neizbježno.

"Ovo što Modrić radi je nevjerojatno. Nedavno je bilo nemoguće biti na toj razini nakon 32. ili 33. godine. Što to Luka ima? Ljubav prema igri, dobre gene ili svega pomalo?" - glasilo je pitanje.

"Svega pomalo, bez ikakve sumnje. Luka i svi sadašnji igrači se dobro brinu o sebi tijekom cijele karijere. Tu su trening, dijeta, osobna njega... Ima svega pomalo. To je ono što igrači danas čine. Pa iako ima više utakmica, oni mogu igrati. Igrači koji guraju i dalje u godinama u kakvima su Modrić, Cristiano Ronaldo ili Ibrahimović zaslužuju velike pohvale, ali to je zato što su profesionalci."

Ima li Ancelotti najbolji vezni red na svijetu?

"Da, mislim da imam. Ta trojica čine najbolji vezni red na svijetu. Modrić, Kroos i Casemiro imaju toliko iskustva i toliko su dobri u ovoj igri da su jednostavno nevjerojatni. Pored toga, ispada da zajedno funkcioniraju jako dobro. Kad su skupa na terenu, nema tih koje možete usporediti s njima", poručio je slavni Talijan.

Kopirati
Drag cursor here to close