La Liga

Real uz dosta sreće svladao Sevillu, sjajan gol Viniciusa

Borbena i čvrsta predstava viđena je na Santiago Bernabeu u susretu Reala i Seville. Gosti iz Andaluzije bili su jako motivirani, dobro taktički organizirani i energetski u vrhunskom izdanju. No, na kraju su ipak ostali bez bodova...
Sport / Nogomet | 28. 11. 2021. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti iz Andaluzije, predvođeni kapetanom Rakitićem, doputvali su na Santiago Bernabeu uz jedinstvenu priliku – pobijede li Real, preuzet će vrh ljestvice.

Na kraju im to nije pošlo za rukom, Real je gubio ali uz malo sreće nekako stigao do izjednačenja, a kasnije i pobjede. Na kraju svega, sreću valja i izazvati, a Kraljevskom klubu se posrećilo - konačni rezultat 2:1.

Da utakmica doživi dodatni naboj pobrinuo se Rafa Mir i gurnuvši domaćina u minus nakon svega desetak minuta igre. Acuna je izveo korner s lijeve strane igrališta, Rafa Mir se tek naoko isključio iz kombinacije povukavši se kora-dva unatrag, da bi onda iz mjesta, praktično bez skoka, udario loptu glavom u desni kut vratara Curtoisa - neuhvatljivo. Varka je očito upalila i Sevilla je imala vodstvo.

Foto: La Liga / Dvije desetke na suprotnim stranama: Luka Modrić i Ivan Rakitić

Real je ostao šokiran, nitko nije očekivao ovakav pogodak, još manje ovako rano u susretu. Zbog cijele te konfuzije koja je nastala u redovima Reala, Sevilla je bila blizu drugog pogotka već dvije minute kasnije, no udarac Rafe Mira brani Curtois. Nakon toga Ocampos je pogodio gredu. Trebalo je već stajati 3-0 za goste.

No, umjesto toga u 32. minuti gol na drugoj strani. Iz prve prave šanse u kojoj se našao, Karim Benzema gađa za 1:1. Prvo je Militao opalio iz velike udaljenosti, Bono je uspio samo odbiti loptu a tamo uvijek spreman čeka Bezmena koji kupi odbijanac i spremno ga posprema za 1:1.

Iz prvoga dijela treba još zabilježiti pokušaj Asensija naa samom kraju poluvremena, a što se tiče početka drugog poluvremena, utakmica se primirila.

No, nakon izvršenih imjena, Real je posljednjih petnaest minuta pritisnuo iz sve snage, gol je na neki način morao pasti.

Kad se učinilo se da će se Sevilla možda i obraniti, jer su pokušaji domaćina redom bili jalovi, pojavio se Vinicus Jr. Primio je loptu na prsa iskosa u blizini šesnaesterca Seville, prevario dvojicu protivničkih igrača i okinuo sa distance. Lopta je zavšila u rašljama vratara Bona.

Sevilla je u sudačkoj nadoknadi mogla do boda, ali je vratar Curtois čudesno obranio udarac Thomasa Delaneyja glavom iz blizine.

Delaney je inače u igru ušao umjesto Rakitića (71'). S druge strane Modrića je zamijenio Camavinga (73'). Najzanimljiviji detalji OVDJE

U nedjelju je Atletico Madrid je s 4:1 slavio na gostovanju kod Cadiza.  Thomas Lemar, Antoine Griezmann, Angel Correa i Matheus Cunha bili su strijelci za aktualnog prvaka Španjolske. Najzanimljiviji detalji OVDJE

Espanyol je u Barceloni šokirao Real Sociedad. Domaćin je protiv ponajbolje momčadi dosdašnjeg dijela Primere slavio s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Yangel Herrera.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close