CIES

Modrić i Brozović u idealnim momčadima sezone

Prema statističkoj agenciji CIES Football Observatory, mjesto u La Ligi i Serie A pronašli su hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Marcelo Brozović.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2021. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisna institucija koja se bavi statističkim podacima i proučavanjem nogometnog tržišta, kao i određivanjima vrijednosti nogometaša, CIES Football Observatory, objavio je najbolje momčadi ove sezone u ligama petice.

Zanimljivo, mjesto u La Ligi i Serie A pronašli su hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Marcelo Brozović.

Modriću društvo pravi pet suigrača iz Reala, a momčad čine Courtoius, Dest, Kounde, Alaba, Acuña, Casemiro, Jordan, Modrić, Fekir, Benzema i Vinicius.

U idealnih 11 talijanskog prvenstva su Handanović, Di Lorenzo, Tomori, Koulibaly, Hernandez, Ruiz, Calhanoglu, Brozović, Berardi, Martinez i Leao.

Posljednjih tjedana ova dva hrvatska reprezentativca često su tema medija, ali ne samo zbog izvrsnih partija koje pružaju. Naime obojici istječu ugovor s klubovima, a nove još nisu potpisali.

Španjolska Marca prije nekoliko dana je objavila da će Modrić ostati i da je s Realom dogovorio detalje novog ugovor koiIj će trajati do ljeta 2023.

Modrićev važeći ugovor s Realom traje do kraja sezone, no kapetan Vatrenih je svojim sjajnim igrama natjerao jedan od najuspješnijih svjetskih klubova da mu ponudi nastavak suradnje.

Očekuje se, također, da će i Brozović ostati u Interu. Ono što ga dijeli do potpisa novog ugovora je plaća. Vatreni želi značajnu povišicu, a kako su Nerazzurri u financijskim problemima dvije strane će morati pronaći kompromis. Brozoviću je želja ostati tako da je uvjerenje takvo da će se pronaći rješenje.

Kopirati
Drag cursor here to close