Liga prvaka

VIDEO I U sjajnoj golijadi punoj preokreta Real i City odigrali bez pobjednika

Real Madrid i Manchester City su na stadionu Santiago Bernabeu odigrali sjajnu utakmicu sa šest pogodaka, ravnopravno raspoređenih u mrežama dvojice vratara.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2024. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Madridu nije bilo previše taktiziranja i nadmudrivanja na sredini terena, odnosno ako su Pep Guardiola i Carlo Ancelotti imali neke taktičke ideje, one su pale već u drugoj minuti.

Naime, Bernardo Silva je iz slobodnjaka šokirao Real i utakmica je upala u neku nepredvidljivu fazu u kojoj se više nije smjelo kiksati na strani Kraljevskog kluba, dok je City imao nezahvalan zadatak čuvanja ranog vodstva.

Unatoč zaostatku, Real je ipak pokazao zašto je Real. Camavinga je uputio jedan udarac u 12. minuti koji se od Diasa odbio u gol Ortege.

Već dvije minute kasnije Rodrygo je pobjegao obrani Cityja, pa onda uz pomoć Akanjija šokirao Građane i bacio Santiago Bernabeu u delirij oduševljenja.

Drugi dio donio je također atraktivan nogomet, s tim da je u početnih 20-ak minuta Real bio taj koji je bio bliže pogotku, ali City je bio taj koji je prvi upisao pogodak na semaforu.

Seriju majstorija u drugom dijelu otvorio je Phil Foden u 67, minuti - pogodivši ljevicom suprtone rašlje za izjednačenje u Madridu.

Fodenovim golom se težište igre prebacilo na stranu Cityja, a iznimno atraktivan pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, smjestivši desnicom projektil u mrežu Lunina za preokret Građana.

Federico Valverde je zatim preuzeo glavnu ulogu na madridskom travnjaku, postigavši u 79. minuti spektakularnim volejem gol za konačnih Real - City 3-3. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1/4 finala, prvi meč): Real Madrid - Manchester City 3:3

Što se tiče nastupa hrvatskih nogometaša, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su svih 90 minuta za City, dok je na drugoj strani Luka Modrić u igru ušao u 71. minuti umjesto Kroosa. 

Nakon ovakvog rezultata u uzvratu treba očekivati jednako dobru utakmicu, jer obje ekipe moraju ići 'na nož', a tko će proći u polufinale, znat će se iduće srijede.

Prošle i pretprošle sezone ova su se dva nogometna velikana sastala u poluzavršnici.

U sezoni 2022/2023 uspješniji su bili Građani (4-0 i 1-1), koji su i lani i osvojili Ligu prvaka, dok je sezonu ranije slavio Kraljvski klub (3-1 i 4-3), te je na kraju također odnio pobjednički pehar.

Kopirati
Drag cursor here to close