Don Carlo

Ancelotti će protiv Cityja voditi 200. utakmicu u Ligi prvaka

Večeras (utorak) su na rasporedu prve utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka u kojima se sastaju Arsenal i Bayern te Real Madrid i Manchester City.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2024. u 00:15 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni europski prvak Manchester City i najtrofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerit će snage u fazi na ispadanja Lige prvaka.

Prošle sezone Građani su bili uspješniji u polufinalu osvojivši potom krunu, dok su u sezoni 2021/22. slavili Španjolci i također otišli do kraja.

U te četiri utakmice postignuto je 17 golova, u prosjeku 4,3 po utakmici, pa se mnogi nadaju novom spektaklu na Santiago Bernabeuu i Etihadu.

Carlo Ancelotti je trener s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a u utorak će doći i do svoje 200. utakmice u ovom elitnom nogometnom natjecanju.

"To je veliko postignuće. Sjećam se svoje prve utakmice, bilo je to protiv Sparte Prag kada sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači puno. Preživjeti toliko godina u nogometu, pogotovo u mojim godinama, je uspjeh", kazao je 64-godišnji Talijan. 

City je do četvrtfinala stigao "neokrznut", u osam susreta ostvarili su osam pobjeda uz razliku pogodaka 24-9, gotovo savršen učinak je imao i Real, u osam susreta upisao je sedam pobjeda i remi. Engleski sastav je u nizu od 10 uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka, te nizu od 21 utakmice bez poraza.

Posljednja momčad koja je porazila Guardiolinu družinu u Ligi prvaka bio je upravo Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala u svibnju 2022., pobjedom 3-1 nakon produžetaka.

S druge strane Real je osam utakmica bez poraza, a zanimljivo, zadnji poraz doživjeli su od Manchester Cityja lani u polufinalu (0-4).

Trener Cityja Pep Guardiola je oprezan uoči ovoga meča.

"Teško je pobijediti Ancelottija kada su u pitanju trofeji Lige prvaka. Suočiti se s Real Madridom uvijek je težak izazov, nitko to ne može poreći. Oni su izuzetan klub i u ovom natjecanju mogu kontrolirati mnoge stvari s iskustvom koje imaju iz prošlosti", kazao je 53-godišnji Katalonac u intervjuu za TNT Sports.

Što se tiče hrvatskih igrača u sastavu dva velika kluba, Joško Gvardiol je zadobio lakšu ozljedu tijekom utakmice protiv Crystal Palacea i upitan je za večerašnju utakmicu, dok Mateo Kovačić konkurira za sastav Građana protiv svog nekadašnjeg kluba.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić konkurira za Realov sastav, a prema najavama španjolskih medija utakmicu će početi s klupe. 

U drugom susretu večeri sastaju se Arsenal i Bayern München. Od sedam osmina finala u kojima se Arsenal natjecao od 2011. do 2017., Bayern ih je tri puta eliminirao (2013., 2014., 2017.).

Međutim, Bavarci doaze u London s dva uzastopna ligaška poraza (Borussia Dortmund, Heidenheim), no dobra je vijest povratak ozlijeđenih Manuela Neuera, Leroya Sanea i Kingsleya Comana.

"Sigurno je pred nama najteži zamislivi put, igramo protiv jedne od najboljih momčadi u Europi. Arsenal već dvije godine konstantno igra na vrhu. To je jedinstvena, opasna momčad, zabija puno golova, ali mi ćemo biti spremni za to", kazao je Bayernov trener Thomas Tuchel.

Londonski sastav ulazi u ovaj ogled kao lider engleskog prvenstva i s nizom od sedam susreta bez poraza, te 11 pobjeda u zadnjih 13 susreta, a jedini poraz doživjeli su od Porta. 

Raspored prvih susreta četvrtfinala Lige prvaka:

UTORAK - 9. travnja:

Arsenal (Eng) - Bayern München (Njem) 21.00

Real Madrid (Špa) - Manchester City (Eng) 21.00

SRIJEDA - 10. travnja:

Atletico Madrid (Špa) - Borussia Dortmund (Njem) 21.00

PSG (Fra) - Barcelona (Špa) 21.00

 

Kopirati
Drag cursor here to close