Gvardiolov nastup pod upitnikom

Real sprema paklenu atmosferu Cityju

Veliki je upitnik hoće li nekadašnji branič Dinama i Leipziga naći svoje mjesto u momčadi večeras jer je prošli vikend na poluvremenu izašao iz igre protiv Crystal Palacea.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2024. u 09:11 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još sitno odbrojavamo do početka četvrtfinalnih ogleda nogometne Lige prvaka. Najboljih osam ekipa Europe će nam priuštiti, kako za sada izgleda, jednu od najuzbudljivijih utrka za trofej prvaka starog kontinenta.

Među glavnim favoritima ističu se Manchester City, Real Madrid i Arsenal. Stoga, vodeći se favoritima, sutra ćemo gledati finale prije finala. Na Santiago Bernabeuu sutra će se od 21 sat suočiti Pepovi Građani i Carlovi Kraljevi.

Ždrijeb u zadnje vrijeme često spaja ove dvije momčadi. Tako je prošle sezone City u uvjerljivom dvomeču nokautirao Real u polufinalu s ukupnih 5:1 iz dva susreta te su naknadno Guardioline trupe podigle trofej prvaka Europe, prvi u povijesti kluba, minimalnom pobjedom nad Interom.

Sezonu prije, Real je bio bolji u njihovom polufinalnom srazu. Tu je bilo dosta napetije, Madriđani su s ukupnih 6:5 izborili finale i pobjedom protiv Liverpoola uzeli 14. naslov prvaka.

City muče problemi s ozljedama

Obrana Građana iscrpljena je zbog previše utakmica u sezoni jer City igra na dosta frontova tijekom cijele godine. Što je više utakmica i izlaganja naporu, igrači više podliježu ozljedama. Tako za Madrid, prema informacijama koje prenosi Fabrizio Romano, nisu otputovali Kyle Walker i Nathan Ake, dok je hrvatski branič Joško Gvardiol otišao put španjolske prijestolnice, ali načet ozljedom.

Kako su reporteri Sky Sportsa prenijeli, na posljednjem treningu pred put za Madrid Ake je bio odsutan, Walker je odradio tek nešto individualno na samom kraju treninga, a Gvardiol nije bio prisutan, no pretpostavlja se kako je to više iz predostrožnosti.

Veliki je upitnik hoće li nekadašnji branič Dinama i Leipziga naći svoje mjesto u momčadi večeras jer je prošli vikend na poluvremenu izašao iz igre protiv Crystal Palacea, ali čini se da svakako ima više šanse nego dvojica kolega navedenih prije.

Također, španjolski strateg još će dobro promisliti kod izbora "jedinice". Za medije je kazao kako se Ederson oporavio i da se osjeća dobro, ali pitanje je koliko ritma je izgubio.

"Morat ću dobro razmisliti. Bojim se da je izgubio ritam utakmica, ali vrlo sam zadovoljan i Stefanom (Ortega), on je također fenomenalan golman", rekao je Guardiola pred put u Madrid.

Guardiola se već žalio na raspored

Pepu je zasmetao raspored u kalendaru pred utakmicu s Realom jer smatra kako se Madriđani mogu kvalitetnije pripremiti za utakmicu. Toga se dotaknuo još početkom ovog mjeseca. Razlog njegove frustracije je što su Građani igrali 3. travnja s Aston Villom, tri dana kasnije s Crystal Palaceom, a već ih sutra očekuje treći susret, i to u Ligi prvaka s Realom.

"Prvo igramo s Villom u 20.15, onda u 12.30 s Crystal Palaceom u subotu. Nakon toga moramo u Madridu igrati u utorak", razočarano je tad govorio Guardiola pa zaključio.

"Real ima devet dana za pripremu, devet dana! Pomislim: da mi je samo jedan dan više jer velika je razlika. No, nema šanse."

Ancelotti nije vidio veliku razliku

Talijanski stručnjak osvrnuo se na Guardioline izjave i dao svima do znanja kako ne smatra da će to napraviti veliku razliku, ali da su u blagoj prednosti.

"To je nogomet. Osobno mi je drago što imamo devet dana za pripremu pred City. U blagoj smo prednosti", rekao je Carlo pa nastavio.

"Mislim da ipak to neće utjecati na samu igru. Imamo vremena i učinit ćemo da se najbolje moguće spremimo."

Sve u svemu, sigurni smo da nas čeka jako uzbudljiv susret jer ove dvije ekipe ne znaju za drukčije.

Real sprema goropadnu atmosferu

Prilično relevantni španjolski izvori, posebice vezani za Real i Madrid, tvrde kako će Kraljevi uputiti molbu UEFA-i da zatvore krov stadiona tijekom utakmice kako bi atmosfera bila što bučnija i glasnija. Pokušat će iskoristiti sva raspoloživa sredstva da ometu i zaplaše City, a očekuju da će im huk s tribina dati dodatni poticaj na putu prema pobjedi.

Večeras nas osim susreta Reala i Cityja, očekuje još jedan sjajan dvoboj. Snage će na Emiratesu odmjeriti briljantni Arsenal i minhenski Bayern, koji proživljava jedne od težih trenutaka u recentnoj povijesti kluba.

Osim ta dva četvrtfinalna para, u srijedu će svoje prve utakmice odigrati PSG i Barcelona te Atletico Madrid i Borussija Dortmund.

Uzvrati su na rasporedu 16. i 17. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close