Traže bodove

Turska za Hrvatsku spremila najjače snage

U susret će Turci ući sa svojim trenutno najjačim sastavom, ako je vjerovati onome što je danas objavio njihov najveći medij, Hurriyet.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica Turske i Hrvatske od strane našeg izbornika odmah je nakon ždrijeba označena najvažnijom u borbi za nastup na Europskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj.

Ciljaju pobjedu 

Domaći su u Bursu došli s velikim samopouzdanjem, nakon pobjede u Armeniji i sanjaju start kvalifikacija sa šest osvojenih bodova. Nakon remija Hrvatske protiv Walesa bi im to još više značilo, jer bi pobjedom nakon samo dva kola pobjegli našoj reprezentaciji na pet bodova prednosti.

U susret će Turci ući sa svojim trenutno najjačim sastavom, ako je vjerovati onome što je danas objavio njihov najveći medij, Hurriyet.

Na vratima će biti 34-godišnji vratar Besiktasa, Mert Gunok. Stopere bi trebali igrati Ozan Kabak iz Hoffenheima i Ceglar Soyuncu iz Leicester Cityja.

Desno bi trebao biti Onur Bulut iz Besiktasa, dok će na suprotnoj strani zaigrati Ferdi Kadıoğlu iz Fenerbahcea, prenosi Gol.hr

Glavni igrač momčadi je Interov Hakan Calhanoglu, kao playmaker u sredini, čija bi leđa trebao čuvati Ismail Yuksek, Fenerbacheova radilica. Svojevrsnu "osmicu" igra ove sezone fenomenalni Feyenoordov 22-godišnjak, Orkun Kokcu, igrač za čije bi se usluge ovog ljeta moglo mahati desecima milijuna eura.

Jak sastav 

Napad čine trojica igrača. Prema Hurriyetu sigurni su Cenzig Under, koji kod Tudora u Marseilleu ordinira po krilu te Getafeov Enes Unal, koji je ove sezone u La Ligi postigao već 13 pogodaka.

Upitno je jedini hoće li im se pridružiti Cenk Tosun, igrač koji je pogotkom donio jedinu tursku pobjedu u dosadašnjih deset međusobnih susreta protiv Hrvatske ili Kerem Aktürkoğlu, standardno krilo ove sezone ligaški najdominantnije momčadi Europe, Galatasaraya.

Ipak, Hurriyet nema baš najbolje informacije za našu reprezentaciju pa su tako postavili isti sastav onome koji je startao protiv Walesa, uključujući Marka Livaju, za kojeg znamo da sigurno neće nastupiti.

Ovaj turski sastav izgleda vrlo jako, posebno jer je sastavljen većinom od igrača u jako dobroj formi. Težak posao čeka naše u Bursi.

Kopirati
Drag cursor here to close