Savim je moguće

Je li Modrić odigrao zadnju utakmicu pred domaćom publikom?

Moguće je da je Modriću ovo bio zadnji nastup u Hrvatskoj. Vatreni imaju još utakmicu s Turskom u gostima u utorak i onda ne nastupa sve do završnice Lige nacija, koja kreće 14. lipnja, a pitanje je hoće li Modrić doći i u rujanskom ciklusu...
Sport / Nogomet | 26. 03. 2023. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija remizirala je s Walesom rezultatom 1:1 na Poljudu u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Prije zadnjeg napada Walesa, kad su svi mislili da je Hrvatska dobila utakmicu, iz igre je izašao Luka Modrić. Kapetan Hrvatske pokupio je ovacije prepunog Poljuda, ali sve je pokvario gol Walesa.

Moguće je da je Modriću ovo bio zadnji nastup u Hrvatskoj, špekulira portal Sport Kluba. Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije rekao je da ga je izvadio iz igre kako bi dobio ovacije publike.

Reprezentacija Hrvatske ima još utakmicu s Turskom u gostima u utorak i onda ne nastupa sve do završnice Lige nacija, koja kreće 14. lipnja i igra se u Nizozemskoj. Nakon toga Hrvatska nastavlja kvalifikacije kod kuće protiv Latvije u rujnu.

Modrić je nekoliko puta ponovio da će sigurno biti na raspolaganju za Ligu nacija, a da će onda odlučiti hoće li nastaviti igrati.

Hoće li se Luka Vatrenima pridružiti i u rujanskom ciklusu kvalifikacija, te time nastaviti put sve do Eura u Njemačkoj iduće godine, ovisit će o mnoštvu faktora.

Jedan od najvažnijih bit će Modrićevo zdravstveno i igračko stanje nakon ove sezone koja će završiti finalnim turnirom Lige nacija. Nadalje, dijelom će sve ovisiti i o signalima iz Real Madrida, s kojima Modrić pregovara oko produženja ugovora.

Posebno bi na njegovu odluku mogla utjecati i predstojeća utakmica protiv Turske u Bursi, jer bi u slučaju poraza Hrvatska nakon dva kola kvalifikacija imala samo jedan bod, naspram šest bodova koje bi u tom slučaju imala Turska.

Dakle, s obzirom da je Luka zagazio u poznu igračku dob, nije isključeno da utakmica na Poljudu bude posljednja pred domaćom publikom u reprezentativnom dresu najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close