Nybergova pravila

Tuchel ljut kao puška: Jedanaesterac s odjela za djecu!?

Arsenal i Bayern odigrali su 2:2 u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka u Londonu, a nakon dvoboja suđenje Šveđanina Glenna Nyberga bilo je temom rasprava na travnjaku i u svlačionici Bavaraca.
Sport / Nogomet | 10. 04. 2024. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Platforma X / Nogometni trener Thomas Tuchel

Obje strane imaju prigovore i smatraju da su oštećene za kazneni udarac.

Tako je Gabriel u trenucima dok je Bayern vodio s 1:2 u svom kaznenom prostoru rukom zgrabio loptu i dodao je svom vrataru misleći da sudac još nije dao znak za nastavak igre. Švedski sudac ipak nije na to reagirao.

"Znam da je ovo bila luda situacija, ali lopta je bia na travnjaku, sudac je zviždao da se utakmica nastavlja, golman je dodao loptu igraču, a on ju je uhvatio rukom. To je jedanaesterac", rekao je trener Bayerna Thomas Tuchel nakon utakmice.

Nyberg mu je objasnio zašto nije dosudio jedanaesterac, ali Tuchel nije nimalo zadovoljan objašnjenjem.

"Nyberg je rekao meni i igračima da je to bila dječja pogreška te da u četvrtfinalu Lige prvaka neće dosuditi takav kazneni udarac. To je grozno objašnenje, znači on sada prosuđuje je li igranje rukom dječja ili odrasla pogreška", ljuti se Tuchel.

Domaćini pak misle da su oštećeni za jedanaesterac u petoj minuti sudačke nadoknade, kad je Saka izašao pred Neuera, pri čemu je došlo do kontakta. 

Kopirati
Drag cursor here to close