Nije išlo

Tuchel napušta Bayern na kraju sezone

"Dogovorili smo se da ćemo prekinuti suradnju nakon ove sezone. Dotad, ja i moj trenerski tim nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo osigurali maksimalan uspjeh" rekao je Tuchel.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2024. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije išlo. Tri poraza su bila previše za ekipu kao što je Bayern. Posljednji put je klub tri poraza vezao 2015. godine. U krizi rezultata i igre definitivno nije najbolje reagirao ni sam Tuchel. Sada se postavlja se pitanje može li ova sezona biti prva nakon 11 godina u kojoj Bayern neće osvojiti naslov njemačkog prvaka, s obzirom na trenutnu situaciju 12 kola prije kraja.

Dodatno, Bayern je već eliminiran iz kupa, izgubivši od trećeligaša Saarbrückena, dok prva utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Lazija ne pruža optimizam pred nadolazeći uzvrat. Uprava kluba je reagirala, Tuchel će na kraju sezone napustiti Bayern iako ima ugovor do kraja lipnja iduće godine.

"Dogovorili smo se da ćemo prekinuti suradnju nakon ove sezone. Dotad, ja i moj trenerski tim nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo osigurali maksimalan uspjeh" rekao je Tuchel.

Tuchel je u Bayern stigao u ožujku prošle godine, a nakon što su u prošloj sezoni osigurali titulu u zadnjim minutama sezone, ove su sezone sve dalje od titule.

Bayer Leverkusen pobjegao je na osam bodova prednosti uoči posljednjih 12 utakmica u Bundesligi, dok Bavarci loše kotiraju i u Ligi prvaka, s obzirom na to da su prošli tjedan u Rimu izgubili prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka od Lazija (1:0).

Prema šuškanjima stranih medija, upravo je Xabi Alonso jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Bayerna. Uz trenera Apotekara, među vodećim kandidatima se spominju još Zinedine Zidane i Antonio Conte, kao i neka njemačka imena, među kojima je i bivši trener, Hansi Flick.

Hansi Flick već je označen kao potencijalna hitna zamjena za Tuchela u Bayernu, no neki utjecajni članovi u klubu izražavaju nesigurnost u vezi s Flickom i njegovom sposobnošću da ponovi impresivan niz osvajanja iz 2020. i 2021. godine.

Ova zabrinutost proizlazi iz njegove nedavne neuspješne voditeljske uloge u njemačkoj reprezentaciji, što je rezultiralo njegovim smjenjivanjem s mjesta izbornika. Treba napomenuti da je Flick doživio neuspjeh u Elfu s brojnim igračima iz redova Bayerna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close