Odluka pada u revanšu

VIDEO I Vodili jedni, vodili drugi, na kraju 2:2 na Emiratesu

Do kraja utakmice Coman pogađa stativu, dok bukvalno u posljednjim trenucima nakon kontakta Sake i Neuera igrač Arsenala pada u kaznenom prostoru. Sudac Nyberg je uvjeren da nema penala, nema čak ni provjere VAR-a.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2024. u 23:24 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal nije izgubio u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Možda su mnogi gledajući formu očekivali trijumf ekipe iz Londona, međutim, nakon svega navijači "Topnika" mogu biti zadovoljni s obzirom kao se situacija razvijala na terenu.

Arteta je ostavio Trossarda i Jesusa na klupi dok su priliku od prve minute dobili Jorginho i Martinelli. Kod Bayerna je Kane bio u vrhu napada ali je "ekipa" iza njegovih leđa bila poprilično rastrčana. Posebno Sané i bivši igrač Arsenala Gnabry.

Arsenal je poveo nakon 12 minuta igre, Saka je lijepo pogodio. Nakon toga se u šansi iznenada našao White ali šutira pravo u golmana Bayerna.

U 18. minuti igrači Arsenala su sami sebi zakomplicirali situaciju na terenu. Raya je ostao jako visoko skoro na tridesetak metara od svog gola, Gabriel je izgledao zbunjeno pa je jednostavno prodao loptu. Goretzka gura u šansu Gnabryja, nastali rupu ne može pokriti Saliba i lopta ide kroz noge golmana Arsenala.

Arsenal je nastavio stvarati pritisak na zadnju liniju Bayerna, ali su Bavarci bez problem uvijek pronalazili načina prilikom iznošenja lopte. Visoko podignuta zadnja linija Arsenala je lako "ispadala", što je Bayern kaznio u 32. minuti. Saliba ruši Sanéa, Kane nema problema, već je i ranije pogađao na Emiratesu. Bayern je otišao na odmor s prednošću.

Arsenal je u nastavku stvarao neku vrstu pritiska, ali nije to bilo kao u prvom poluvremenu, jer je očito bilo straha da Bayern kroz jedno ili dva dodavanja može lako doći u situaciju za gol. Gnabry je još jednom zaprijetio prije nego što će izaći iz igre, a onda je Coman šutirao. Na drugoj strani Jesus je sve napravio za Trossarda, ovaj još jednom pokazuje da je u boljoj formi od Martinellija, pogađa za 2:2 u 76. minuti.

Do kraja utakmice Coman pogađa stativu, dok bukvalno u posljednjim trenucima nakon kontakta Sake i Neuera igrač Arsenala pada u kaznenom prostoru. Sudac Nyberg je uvjeren da nema penala, nema čak ni provjere VAR-a. Odluka o putniku u polufinale Lige prvaka pada naredne srijede.

Video: Arsenal - Bayern 
Kopirati
Drag cursor here to close