Čudo od djeteta

Tko je Stefan Bajčetić?

S 18 godina i 65 dana postao je treći najmlađi igrač koji je zabio za Liverpool u Premier ligi.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2022. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostujući trijumf Liverpoola protiv Aston Ville na Boxing Day zapečatio je Stefan Bajčetić.

Nakon što su domaćini početkom drugog dijela smanjili zaostatak na 1:2 i dobar dio drugog poluvremena jurišali po izjednačujući gol, sve nade ugasio im je 18-godišnji klinac kojeg je Liverpool prije dvije godine doveo iz Španjolske.

Prvi pogodak 

Bajčetić je pratio akciju svojih suigrača, pohitao u šesnaesterac i sjajno reagirao na jedan odbijanac. Prvo je izvrsnim potezom izbacio i vratara i braniča Aston Ville, a zatim je preciznim udarcem pronašao put do mreže, piše Gol.hr

Bio mu je to prvi prvenstveni pogodak u seniorskom nogometu i nema sumnje da će cijeli život pamtiti ovogodišnji Boxing Day.

S 18 godina i 65 dana postao je treći najmlađi igrač koji je zabio za Liverpool u Premier ligi. Mlađi strijelci za Redse u prvenstvenim utakmicama bili su samo Michael Owen (17 godina i 143 dana) i Raheem Sterling (17 godina i 317 dana). Također, drugi je najmlađi Španjolac koji je postigao pogodak u Premier ligi, iza Cesca Fabregasa, kojem je to uspjelo u dobi od 17 godina i 113 dana.

Inače, Bajčetić je rođen 22. listopada 2004. godine u Vigu. Njegov je otac bivši srpski nogometaš Srđan Bajčetić, koji je taman te 2004. okončao svoju igračku karijeru, a majka mu je Španjolka.

Španjolski dres 

Celta Vigo bila je prvi Stefanov klub, proveo je tamo punih sedam godina (2013. - 2020.) prije negoli ga je Liverpool doveo da završetak omladinskog staža odradi na Anfieldu.

"Izuzetno sam ponosan, najviše zbog toga kako se sve razvijalo posljednjih godina, i to ne samo na nogometnoj razini. Stefan se razvija kao osoba, osamostaljuje se, uči novi jezik, upoznao je novu vrstu nogometa, puno dinamičniju", izjavio je Srđan Bajčetić za Marcu.

Radi se o polivalentnom igraču koji može igrati na pozicijama stopera, ali i kao defenzivni i centralni vezni.

Dodajmo kako Bajčetić ima pravo nastupa za dvije reprezentacije, Španjolsku i Srbiju. Zasad je upisao tri nastupa za U-18 reprezentaciju Španjolske i trenutačno nema naznaka da bi mogao mijenjati nacionalni dres.

Kopirati
Drag cursor here to close