West Ham napravio veliki posao

Tko će naredne godine u Ligu prvaka, Englezima pet mjesta?

U ovom trenutku Njemačka jeste ispred Engleske (16,356 - 16,250), ali u Europi je ostalo pet klubova iz Engleske, tri iz Njemačke. Italija je za sada sigurna. Petorka u ovom trenutku izgleda ovako: Inter, Milan, Juventus, Bologna, Roma.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2024. u 10:48 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako sada stvari stoje Engleska će naredne sezone u Ligi prvaka imati pet klubova. I to zahvaljujući West Hamu koji je potopio
Freiburg u revanš susretu osmine finala Europske lige.

Naredne sezone, po jedno dodatno mjesto u Ligi prvaka će dobiti dvije zemlje čiji klubovi u ovoj ostvare najbolje rezultate u eurokupovima i sakupe najjači nacionalni koeficijent na UEFA-inoj rang-listi. Italija je za sada u velikoj prednosti, ali je Engleska u boljem položaju od Njemačke.

Ono što nisu napravili u Ligi prvaka Inter, Napoli, Lazio, jesu u Milan, Roma i Atalanta u Ligi Europe, malo je pomogla i Fiorentina. Engleski aduti su i dalje tu. Manchester City, Arsenal u Ligi prvaka, Liverpool i West Ham u Ligi Europe, Astona Villa u Ligi konferencije.

I ne bi bilo iznenađenje da do kraja osvoje neki trofej u ova tri takmičenja. U ovom trenutku Njemačka jeste ispred Engleske (16,356 - 16,250), ali u Europi je ostalo pet klubova iz Engleske, tri iz Njemačke. Italija je za sada sigurna. Petorka u ovom trenutku izgleda ovako: Inter, Milan, Juventus, Bologna, Roma.

U Engleskoj su tri mjesta sigurna: Manchester City, Liverpool, Arsenal. Kandidati za preostala dva su Aston Villa i Tottenham.

Kada su u pitanju nacionalni koeficijenti na "petogodišnjoj listi", velika borba se vodi za 10. mjesto koje donosi direktnog putnika u Ligu prvaka.

Borbu vode Škoti i Česi. S tim da su Česi u prednosti jer je Viktoria Plzen tu, još uvijek aktivna. Ako recimo prođe u polufinale Lige konferencije, onda je jedno mjesto za Češku sigurno, drugi klub ide u kvalifikacije. Od klubova iz liga koje ne spadaju u TOP 10 najjačih, Shakhtar Donetsk je u najboljoj situaciji. Oni samo trebaju da obrane naslov prvaka Ukrajine. Ukrajinci maju jači koeficijent od klubova kao što su Dinamo, Zvezda, Sparta, Young Boys.

Kopirati
Drag cursor here to close